≫ 

Ustaje u 4:30 ujutru da bi stigla mužu da napravi doručak, a svi su je zbog toga osudili

Požrtvovana domaćica i majka četvoro dece je otkrila koje kućne poslove obavlja svakog dana

Bruk Smit Printskrin Facebook / Brooke Smith

Baš kao i sve druge porodične žene, Australijanka Bruk Smit je tokom godina osmislila plan organizacije kako bi podmirila sve obaveze i uvek imala spremljen obrok za supruga i decu.

Bruk je u jednoj Fejsbuk grupi sa svima podelila najbolju metodu koju koristi svakog dana, a mnoge je iznenadila činjenica da je ova domaćica spremna da se budi svakog jutra u 4.30 i da odmah ulazi u kuhinju i počinje da priprema hranu za supruga.

- Uvek se prvo pobrinem da svi imaju spakovan ručak, da im je pripremljena odeća koju će da nose deca i muž, da se suđe pere u mašini... Ponekad to znači da legnem 9 ili čak u ponoć, ali uvek ustajem u 4 i 30 ujutru kako bih suprugu spremila doručak i kafu, ali i imala dovoljno vremena da napravim frizuru, sredim se i da uživam u miru pre nego što se deca probude - napisala je Smitova.

Koliko joj je važna dobra organizacija, govori činjenica da se Bruk trudi da uvek ispoštuje svoje svakodnevne rutine i obavi sve obaveze na vreme.

- Srećna majka znači srećno domaćinstvo. Treba to da radite čak i kada niste raspoloženi, jer će vam već sledeći dan biti drago što ste to napravili - istakla je ova vredna domaćica.

Njena iskrena objava je naišla na burne reakcije Fejsbuk zajednice. Dok su joj mnogi čestitali na motivaciji, ispod njenog posta su se ređali i negativni komentari u kojima su je ljudi osudili da je pravi rob muža i dece i da ne živi kao savremene žene već kao domaćica iz 1950-ih.

- Moja mama je to sve radila za mog tatu, ali on je rođen 1931., a ona 1929. Živimo u 2020. godini. Moj muž sam pere veš, a deca sama pripremaju doručak - pisalo je u jednom komentaru.

- Žao mi je ali  to stvarno nema poente. Lepo je od tebe što imaš volju da sve to radiš, ali šta ih time učiš? - upitala ju je jedna članica Fejsbuk grupe.

Nakon što je pokrenula diskusija u kojoj su je pojedini pohvalili zbog posvećenosti porodici, a mnogi je čak nazvali staromodnom i glupom, Bruk se oglasila i u komentaru napisala da joj odgovara takva vrsta organizacije.

- Mi imamo super odnos i verujem da način na koji obavljam kućne poslove ima važnu ulogu u tome. Čista kuća meni znači čist mozak. Ako nama ovo odgovara, zašto vama to tako smeta? - stoji u njenom odgovoru.

Australijanka je potom otkrila da ne postoji mogućnost da ravnopravno deli kućne poslove sa partnerom jer njen suprug ne može da radi po kući zbog posla koji ga ispcrpljuje. Naime, on je fitnes trener i pet dana u nedelji provodi u obližnjoj teretani.

Šta vi mislite? Da li je sasvim u redu ovolika predanost kućnim obavezama?

Video: Melem i za oči, i za uši: Seksi cica zamešala guzom i sve redom preznojila

(Telegraf.rs/K.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rada

    7. februar 2020 | 16:43

    Kako su se uzvrpoljili balkanski muškarci sa pohvalama za gospođu. Pa platite Albanku,ima za 2000€,isto ne rade,nego peru gaće i čiste,kuvaju. A srpske žene su danas i obrazovane i znaju da zarade i taman će vama neko ustajati u 4:30 da vi slučajno ne napravite doručak.

  • Haha

    7. februar 2020 | 14:32

    Ako moze zena, moze i muskarac. Zena ne treba da bude cistacica, kuvarica itd. Muskarac treba takodje da sprema, cisti, kuva itd. Kakve veze ima sto covek radi? Pa i zena isto radi. Zene nisu spremacice nego ljudska bica koja isto imaju svoje obaveze, budu umorne itd. Okej je da se kucni poslovi rade pola pola, al da samo zena cisti i sprema i da sluzi samo za to, e pa ne. Mene moja mama sigurno nije rodila da bih ja nekom tamo muskarcu bila cistacica i kuvarica da bi mi se ceo zivot vrteo oko njega :)

  • Plavusa

    7. februar 2020 | 15:59

    Meni muz ustane skuva kafu donese u krevet i ode na posao. E to je muzic...😘

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA