• 0

Vreme koje roditelji provode bez dece može da im spase brak

Sasvim je u redu da ponekad partnera stavite na prvo mesto

  • 0

Kada partneri postanu roditelji, ponekad zaborave da brinu jedno o drugom, da obraćaju pažnju jedno na drugo. To ne mora da bude tako. I dalje možete da budete romantični par koji ste bili pre.

Verovatno vam je teško da ostavite decu sa dadiljom ili članovima porodice, jer ih znate bolje od bilo koga drugog i zabrinuti ste da se bez vas neće snaći.

Za roditelje je važno da provedu određeno vreme sami, bez dece.

Podsetićete se da ste više od roditelja

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Beyoncé (@beyonce) on

Ako većinu vremena provodite sa decom, reči mama i tata sigurno čujete po sto puta na dan. Vremenom jednostavno se naviknete na to. Ako ne čujete svoje ime dovoljno često, polako ćete zaboravljati na sebe kao pojedinca i ličnost, što su u suštini osnovne stvari zbog kojih ste se vi i partner zaljubili jedno u drugo. Provedite određeno vreme odvojeno od dece, podsetite se da ste mnogo više od roditelja i da zaslužujete da negujete svoju vezu.

To vam pomaže da konstantno razvijate svoju vezu

Kada su vam u braku deca na prvom mestu, može vam delovati kao da je veza sa partnerom stavljena na pauzu, ako već nije poljuljana. Vreme koje ćete provesti bez dece će vam pomoći da oživite vaš odnos i da zajedno rastete kao partneri. Samostalno vreme vam omogućava da stvorite nove zajedničke uspomene i iskustva, što će vas, malo odvojiti od porodičnog života.

Objasnite deci da je vaš brak važan

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by chrissy teigen (@chrissyteigen) on

Kada je sve što radite briga o deci 24/7, oni će misliti da se ceo svet okreće oko njih. Kada konačno nađete malo slobodnog vremena za sebe i partnera, deca vas jednostavno neće pustiti da budete sami, jer nisu navikli da to rade.

Ako namerno odvajate vreme za sebe i svog partnera, i to radite svakodnevno, deci ćete poslati poruku da mama i tata žele da provedu malo vremena sami.

Na taj način govorite partneru da ga volite

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Blake Lively (@blakelively) on

Ako ste uvek zauzeti decom, sigurno vam mnogo znači samostalno vreme sa partnerom, To znači da ste proveli dosta vremena razmišljajući i da ste konačno odlučili da stavite svoju vezu ispred dece. Kada vaš partner to uvidi, shvatiće da vam je još stalo do njega.

Koliko često provodite vreme samo sa svojim partnerom bez dece?

Video: Brat i sestra napravili dete, preti im zatvor zbog incesta

(K.B.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima