"Suprug mi uopšte ne pomaže oko dece i zbog toga sam potpuno iscrpljena"

Ispovest jedne žene uzburkala je internet nakon što se javno požalila da joj suprug uopšte ne pomaže oko dece

  • 21

U prošlosti muškarci se nisu toliko angažovali oko čuvanja dece. Ipak, kako su se vremena menjala tako su se očevi sve više uključivali u odgoj dece, kućne poslove, kao i one koji su nekada bili rezervisani samo za žene.

Iako se danas podrazumeva da otac kao i majka brine o deci, hrani ih, presvlači, vodi u vrtić, sprema užinu i daje lekove, postoje oni koji i dalje vešto izbegavaju ove "obaveze".

Jedna žena se požalila psihologu baš zbog ove situacije i potražila savet.

- Otkako smo dobili drugo dete, pre osam meseci, ja sam kao zombi. Suprug se pravi kao da je sa mnom sve u najboljem redu i uopšte mi ne pomaže oko naša dva dečaka. Kaže da zarađuje novac kako bi nas sve izdržavao. Rekla sam mu da je čuvanje dece mnogo teži posao od pravog posla, ali on to ne registruje. Uveče padnem od umora kada deca odu na spavanje. Rekla sam suprugu da bih imala više snage za njega kada bi se uključio oko obaveza oko dece, ali on od toga zbija šale. Želim da se distanciram od ovog egocentričnog muškarca koji ne želi da mi pomogne u odgajanju dece - zaključila je žena u svojoj ispovesti.

Odgovor psihologa:

- Mala deca i manjak sna prave haos u vezama. Recite vašem suprugu da mora da prestane da se šali na tu temu kako bi razumeo koliko ste ozbiljni. Recite mu smireno i staloženo da vam je njegova pomoć neophodna. Ukoliko je potrebno recite mu to pred rodbinom, ako u suprotnom neće da vas sluša - savetovao je psiholog.

Šta biste vi poručili ovoj ženi, kako "naterati" muškarca da se angažuje oko dece?

(Telegraf.rs/B.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jagodinka Simonović

    26. februar 2020 | 18:31

    Posao domaćice je najgori i najteži posao, nije plaćen, a niko ne vidi šta si radio ceo dan.

  • Mina

    26. februar 2020 | 20:20

    Razvod, deca kod njega svaki drugi vikend. Odmori žena dušu i oslobodi se egoističnog egocentrika.

  • Vesna

    26. februar 2020 | 21:09

    Ona ne radi nigde i jos ocekuje da muz, kad dodje s posla, deli i kucne poslove s njom. Ma hajde molim vas, i ja sam zena i radila i odgajala dete, vaspitala ga tako da ne moram nigde da se stidim, niti da mu visim ceo dan nad glavom. Kad sam se vratila s posla, obavljala sve kucne poslove i imala vremena i za dete i za muza i za druzenje s kucnim prijateljima. I bila uvek nasmejana i zadovoljna. Ove mlade zene su pogresno shvatile emancipaciju. Ako je njima emancipacija da ne moraju nista da rade, a da imaju sve - i muza koji ce raditi u firmi i kod kuce i cistacicu i dadilju .... e onda to nije emancipacija, nego izrabljivanje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA