≫ 

Najmlađa pacijentkinja koja se bori za život zbog korona virusa: "Molite se za nju, ona nam je sve"

Erin Bejts je jedna od najmlađih pacijentkinja na svetu koja se bori sa Covid-19

  • 4
beba foto-ilustracija: pixabay.com

Jedan par iz Velike Britanije je objavio priču o njihovoj šestomesečnoj ćerki koja se pomoću mašine za kiseonik bori protiv korona virusa i to samo tri meseca posle teške operacije srca.

Erin Bejts koja je imala samo 2,3kg kada se rodila, od rođenja se bori sa respiratornim problemima i preživela je operaciju na srcu.

Nakon višemesečnog lečenja i odličnih izgleda za oporavak i roditelji, i lekari su je zvali „čudom od bebe“. Međutim, njoj je u petak dijagnostikovan Covid-19.

Budući da samo jedan roditelj može biti prisutan uz nju, majka Ema nalazi se neprekidno sa ćerkom u bonlici u Liverpulu.

Inače, par je dobio devojčicu nakon deset godina pokušaja. Samim tim što su već pobedili u toj bici, veruju da će njihova ćerka uspešno prebroditi još jedan izazov koji je pred njom.

- Vejn i ja smo slomljeni nakon nove dijagnoze, ali verujemo da naša devojčica neće odustati od borbe za život. Molimo vas da se molite za nju. Ne smemo je izgubiti. Već je prošla kroz toliko toga – potrebna nam je jer je upravo ona ta koja nas upotpunjuje – napisala je Ema.

Kako kaže otac devojčice Vejn, kada se njihova ćerkica rodila bili su van sebe od sreće jer su 10 godina pokušavali da dobiju dete. Međutim, njenih prvih šest meseci života obeleženo je nizom medicinskih stanja, a najteža je bila otvorena operacija na srcu u decembru.

U januaru je već preživela tešku upalu sinusa, koja joj je izazvala bronhitis, pa potom pneumoniju koja kod beba može biti fatalna.

Kada je Covid-19 u pitanju, devojčica je trenutno u stabilnom stanju.

- Živa je samo i isključivo zahvaljujući lekarima i sestrama. Emotivno su vezani za nju i svi se jako trude. Hvala im – kaže Vejn.

- Toliko puta smo već pobedili negativne prognoze, nadam se da će to biti slučaj i ovoga puta – zaključio je.

Video: Užasni snimci iz urgentnog centra: Zujanje respiratora i ljudi koji se bore za život

(T.T./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Logika

    13. april 2020 | 15:07

    Božeeee, čuvaj je, mnogo je sladak bebac. Ja je vidim kroz godine sa skafanderom na glavi i idemo na mesec kao Jurij Gagarin. Živa bila, uspećeš ako mama i mi molimo boga.

  • Igor

    13. april 2020 | 13:51

    Srecno!

  • KALIMERA

    13. april 2020 | 19:14

    ONA CE POKAZATI DA JE JACA OD SUDBINE

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA