≫ 

Prevremeno rođena beba stara samo tri nedelje pobedila korona virus

Pejton Magure imala je samo tri nedelje kada joj je ustanovljen korona virus, srećom, iz ove bitke izašla je kao pobednik

  • 0
Porodilište, novorođenče, Testiranje na korona virus Foto-ilustracija: Shutterstock

Beba se rodila 26. marta u Škotskoj. Devojčica je rođena osam nedelja ranije da bi nakon tri nedelje ustanovljeno da je pozitivna na korona virus, prenosi News.co.au.

Pejton se sa samo tri nedelje života borila sa virusom i pobedila ga, a tako je postala jedna najmlađih pacijenata koji su pobedili virus.

Beba je od virusa obolela na neonatalnom odeljenju dok je bila u inkubatoru. U početku je pokazivala blage simptome bolesti, a doktori nisu želeli da rizikuju pa su je odmah testirali na Covid-19.

Naredne dve nedelje devojčica se opravljala od virusa, a majka je bila u izolaciji zajedno s bebom.

Srećom Pejton je nakon lečenja koje je podrazumevalo primanje kortikosterioda koji su jačali njena pluća i dva negativna testa mogla da ide kući.

Slučajevi korona virusa kod beba su jako retki. Novorođenče u Kini, koje nije bilo staro ni jedan ceo dan, bilo je najmlađi pacijent sa korona virusom.

Video: Direktor GAK Višegradska o povećanom broju rađanja beba i korona virusu kod njih i trudnica

(Telegraf.rs/B.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA