≫ 

Subotičanke se sprijateljile u bolnici, zajedno pobedile koronu i isti dan dobile negativan test

Kako kažu, ovo će biti prijateljstvo za ceo život

  • 0

Subotičanke Ravkica Bošnjak i Maja Rudić među prvima iz tog grada su se inficirale virusom korona, ali i prve koje su se izlečile i napustile Klinički centar Vojvodine sa duplim negativnim testom, a nakon borbe koje su prošle poručuju svima da se čuvaju jer su posledice teške - zdravlje im je krhko, a u njih se uvukao i strah od povratka u stari život.

Kako obe ističu, na sreću nikom od svojih ukućana nisu prenele infekciju, a danas nakon svega, kako kažu, nikom ne bi poželele takvo iskustvo sa "neprijateljem koji je zaista nevidljiv“.

Nakon glavobolje, kašlja i temperature koja je trajala nekoliko dana Ravkica je prebačena je u subotičku bolnicu gde je dobila rezultat kog se plašila- da je pozitivna na virus COVID 19.

Odmah je pravezena u Klinički centar Vojvodine, a kako je bila jedna od prvih sa tom infekcijom u Subotici, nije znala šta je čeka.

- Dolazim tamo i počinje bitka. Treći dan su mi snimali pluća i onda mi je doktorka rekla da su mi neki mehurići na plućima nestali i da sam van životne opasnosti. Došla sam na vreme i zahvaljujući lekarima u subotičkoj bolnici izbegla gore simptome - priča Ravkica.

Dva dana kasnije u Ravkičinu sobu stiže i njena sugrađanka Maja i tako će se, kako obe kažu, roditi prijateljstvo za čitav život.

Subotičanke koje su pobedile/ koronu, Ravkica Bošnjak Rakvica Bošnjak / Printskrin: Tanjug

Maja pretpostavlja da se zarazila od koleginice na poslu, a naglašava da joj je najveći strah bio da je zarazila nekog u porodici.

- Nije nalik gripu i prehladi, imate temperaturu koja raste i pada, noge su mi bile ledene i odsečene, groznica me tresla, izgubila sam čulo ukusa, sve mi je bilo jako slano, nisam mogla da jedem. U nedelju ulazim u subotičku bolnicu, a uveče su me transportovali u Novi Sad - priča Maja.

Kada je u pitanju zdravstveni radnici, obe imaju samo reči hvale za njih i negu koju su dobile.

Dok Ravkica naglašava da nema nikakvih primedbi po tom pitanju i dodaje da su ih sestre su noću umotavale u ćebad, pipale kako bi proverile da li imaju temperaturu, na svaki naš znak reagovali odmah, Maja priča da su bili korektni, prijatni, fini, iako im je, kako pretpostavlja, dosta teško da rade pod svom tom opremom koju nose.

Subotičanke koje su pobedile koronu, Maja Rudić Maja Rudić / Printskrin: Tanjug

Obe su nakon dva negativna testa otpuštene i to istog dana, a izolaciju su provele zajedno u Ravkičinom stanu, gde su, nažalost, pretrpete i napad i pretnje jedne komšinice.

Ipak, od svojih najbližih su dobile veliku podršku i zahvaljujući tome su sve pregrmele.

- Plašim se da se ne zarazim ponovo ili neko u mojoj okolini, nisam imala najgore simptome, ali borba je velika, plašim se i da se vratim na posao - priča Maja, dok Ravkica kaže da kada je pitaju šta je lek, ona odgovara da misli da je to psiha.

Zbog agonije koju su preživele u borbi sa virusom korona svima poručuju da se paze i da situaciju shvate krajnje ozbiljno jer su dodaju, posledice i danas veoma teške - zdravlje im je krhko, a obe imaju noćne more i strah od povratka u stari život.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA