Među najpopularnijim imenima za bebe u Nemačkoj se nalazi i jedno koje obožavaju Srbi

Ovo žensko ime postaje sve popularnije među mladim roditeljima u Srbiji

  • 7
Beba Pixabay

Ako se trudite da pronađete ime koje najbolje odgovara vašem detetu, ovde je spisak svih najpopularnijih imena u Nemačkoj, pa će vam možda biti od koristi. Čak je i jedno ime, koje se često ponavlja na ovoj listi, popularno i kod nas. 

Društvo za nemački jezik (GfdS), politički nezavisna organizacija posvećena kultivaciji i proučavanju nemačkog jezika, objavila je svoju već tradicionalnu listu najpopularnijih imena za dečake i devojčice u toj zemlji.

Ime "Muhamed" je već nekoliko godina zauzimala prva mesta na listi najtraženijih, ali izgleda da su se trendovi bitno promenili.

Iskoristivši podatke iz preko 700 državnih registara širom Nemačke, izveštaj je utvrdio da su najpopularnija imena u Nemačkoj 2019. godine bila Hana, za devojčice, a Noa za dečake.

Rangiranje uzima u obzir sva imena koja su roditrelji davali novorođenim bebama.

BEBA BEBE DECAK I DEVOJCICA BLIZANCI Foto: Shutterstock

Među deset najpopularnijih imena za devojčice našlo se i ime Mila.

Mnogi milsle da ime Mila vodi poreklo od „Milica“, ali zapravo to nije istina. Lično žensko ime Mila je staro slovensko ime nastalo od prideva „mio; mila“.

Najverovatnije značenje imena Mila je ona „koja je rođena da bude mila“; „ona koja je posebna i jedinstvena“; „ona koja je rođenjem umilila Boga“.

Ne postoje izvedena imena od Mila, ali postoje ona koja su veoma srodna, kao što su Milica, Milanka, Milan, Mile, Milisava, Miroslava.

Iako se smatra tradicionalnim i starim imenom, ovo žensko ime postaje sve popularnije među mladim roditeljima u Srbiji, te vraća svoju nekadašnju popularnost.

beba spava Foto: Pixabay

Najpopularnija ženska imena u Nemačkoj za 2019. godinu su: Hana, Ema, Mia, Emilia ,Sofia, Lina, Klara, Ela, Mila i Mari.

Najpopularnija muška imena bila su: Noa, Ben, Paul, Leon, Lis, Henri, Feliks, Elias, Jonas, Fin.

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uskoro

    16. maj 2020 | 14:16

    U Evropi a naročito u Nemačkoj, Francuskoj i Austriji biće najpopularnija imena : Mehmed, Mustafa,Sulejman, Oguz, Rustem, Hamid,Hasan...

  • Čiča

    16. maj 2020 | 13:33

    Aaaaa. Ime Mila znači, mila. Prosto ne mogu da verujem.

  • febo

    16. maj 2020 | 14:07

    U nemackoj ime mustafa ,ubedljivo vodi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA