"Koje nepoštovanje zvati svekrvu imenom. Treba da je zovete mama": Usledio je brutalan odgovor

Komentar koji je rasplamsao strasti u jednoj Fejsbuk grupi

  • 55
Svekrva i snaja Foto: Pexels / Andrea Piacquadio

Na Fejsbuk grupi "Jake žene" neko je postavio post u kome konstatuje da je veliko nepoštovanje svekrvu zvati po imenu, te da je treba oslovljavati sa "mama".

Međutim, mnogi se nisu složili sa tim, a brutalan odgovor jedne komentatorke se posebno izdvojio.

- Zašto je nepoštovanje svekrvu zvati imenom? A kakvo je onda tek nepoštovanje svoje majke kad svekrvu zoveš "mama"? Svekrva ti nikad neće biti mama, biće svekrva i treba se zvati imenom. A mama je mama, jedna jedina. Da li si ti ženo svesna koliko zvanjem svekrve mamom, vređaš i ponižavaš svoju majku? Onu koja te je nosila ispod srca 9 meseci, onu koja zbog tebe nije spavala noćima, onu koja se za svaku sitnicu brinula, onu koja je plakala zbog tebe, onu koja je uvek bila tu kada si bila bolesna i kada si imala temperaturu, kada su ti izlazili prvi zubići, kada si imala prve grčeve, kada si kretala u obdanište, školu, kada si dobila prvu menstruaciju. Onu koja te je sa skuvanim jelom čekala kući, sa omiljenim kolačem, onu koja je ispunjavala sve želje, pa čak i one nemoguće. To je MAJKA, a ne svekrva koja ti psuje tu istu majku iza leđa. Sve ovo dobro upamti. Velika je razlika između svekrve i majke - zaključila je komentatorka.

Kako vi zovete svoju svekrvu?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marija

    18. maj 2020 | 15:12

    Ja sam svekrva ali snajki nisam majka i rekla sam joj da me zove imenom. Majka je majka.

  • Ceca

    18. maj 2020 | 16:10

    Kad sam se ja udala pre 30 god.bilo je malte ne pod obaveznim svekrvu zvati mama, i iz uskustva znam da je to uzasno teskoooo, jedva sam to nekako izgovarala, uvek sam gledala da joj se nekako direktno obratim bez oslovljavanja...sad sam i ja svekrva i ja sam sama mojoj snaji rekla da me zove imenom, imam ja svoje ime a ona ima svoju majku koju joj niko ne moze zameniti a ja hvala Bogu imam svoju decu da me zovu majkom.

  • Ceca

    18. maj 2020 | 15:50

    Nikada nijednoj zeni ne bih mogla da kazem mama osim svojoj majci. Nikada.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA