≫ 

Mama je pre 3 godine objavila cenovnik svog rada po kući: Danas je dobila predivnu poruku

Mnoge žene su istakle da bi trebalo što pre i one da naprave ovakav cenovnik kako bi podstakle svoju decu da budu vrednija

  • 11
Kućni poslovi Printskrin Fejsbuk/Opanak.

Bez obzira na zaposlenje, poslove u kući obavljaju uglavnom žene. Domaćice i majke ustaju pre svih, šetaju kućnog ljubimca, spremaju doručak, oblače decu, voze ih u vrtić i školu - i sve to pre nego što pođu na posao na kom će provesti minimum osam sati.

Najgore od svega je što ih tek po povratku kući čekaju prave obaveze - kuvanje, čišćenje, pranje, peglanje, učenje... Čak i ako imaju odraslu decu, koja su sposobna da neke stvari odrade sami i pripomognu porodici, mnoge žene često zna da sačeka prizor neraspremljenog kreveta, razbacene odeće, prljavih šolja koje stoje na stolu.

Ako vam se ovo stvarno dešava i čini vam se da vas niko ne razume, možda će vam biti lakše ako vam kažemo da se mnoge mame u Srbiji bore sa istim problemom.

Tako je jedna anonimna žena napravila jedinstven cenovnik svojih usluga kako bi svojoj deci pokazala da nije sluga i da svaki posao koji obavi za njih treba da cene. 

- Ako ste mislili da volim da budem sluga, prevarili ste se - napisala je još pre tri godine ova ljutita mama na papiru, a zatim istakla simbolične cene poslova.

Tako usluge skupljanja stvari koštaju 50 dinara, raspremanje kreveta 100, a najskuplje na listi predstavlja slaganje odeće, za koju neposlušna deca moraju da izdvoje čak 200 dinara. Kada se sve skupi, ova mama dnevno može da skupi čak 5o0 dinara.

Ova poruka je oduševila mnoge Srpkinje koje su istakle da bi trebalo što pre i one da naprave ovakav cenovnik kako bi podstakle svoju decu da budu vrednija, a pre svega da cene tuđi rad i uloženu energiju.

Objava anonimne mame se tri godine s vremena na vreme pojaviljala na društvenim mrežama, da bi danas jedna korisnica Fejsbuka podelila ovaj status i napisala:

"Pre tri godine sam usvojila model ove mame i odlučila da radim isto. Rezultat - deca su urednija, a ja više ne zarađujem čisteći po kući. Drugi rezultat - moje dete kaže da je to nešto najbolje što sam mogla da uvedem, jer konačno se naviklo da čisti za sobom i više mu ništa nije teško", napisala je Milica B.

Šta vi kažete? Da li biste ovo isto uradile?

Video: Hoćeš da budeš domaćica na instagramu? Veži kosu dok praviš kolače

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    27. maj 2020 | 13:20

    100% подршка!

  • tea

    27. maj 2020 | 13:00

    malo je 5oo din dnevno.

  • Lol

    27. maj 2020 | 15:13

    Zena koja radi sve gore je lose udata!Muskarca treba da bude sramota ako ne moze odvesti dete u vrtic, ljubimca u setnju ili spremiti neku klopu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA