Neverovatan snimak kruži internetom: Bebu su bacili u bazen, a pravi razlog će vas iznenaditi

Mnogi roditelji su osudili ovaj čin...

  • 2
Bacila bebu u bazen Printskrin Tik Tok/mom.of.2.boyss

Amerikanka Krista Mejer (27), mama dva dečaka, izazvala je burne reakcije roditelja nakon što je na Tik Toku objavila video snimak na kome možemo da vidimo kako instrukor plivanja baca bebu u bazen dok ona drži telefon i snima klip.

- Oliver me iznenađuje svake nedelje. Ne mogu da verujem da ima jedva dva meseca, a ovako se snalazi. On je mala riba - napisala je majka u postu koji je ubrzo postao viralan. Pregledan je više od 51 miliona puta na Tik Toku i još 20 miliona na Tviteru.

Sasvim očekivano, većina roditelja se složila da je ovaj post kontroverzan i osuđuju majku za odobravanje ovakvog postupka.

- Mnogi ljudi vide kako se dete baca u vodu i pomisle: To nije dobro! To ne bi trebalo da radite! Dobila sam pretnje smrću. Neki su mi govorili da sam najgora majka na svetu, da ugrožavam svoju decu, da ih traumatiziram - ispričala je 27-godišnja žena.

Krista je objasnila da ovo nije običan čas plivanja, već čas preživljavanja koji pomaže deci da se oslobode straha i na vreme nauče da se snalaze u određenim situacijama, kao što je plivanje u vodi.

@mom.of.2.boyssOliver amazes me every week! I can’t believe he is barely 2 months in and is catching on so fast. He is a little fish. ##baby ##swim♬ original sound - mom.of.2.boyss

- Učimo decu starosti od 6 meseci da procene situaciju i pronađu strategiju izlaska iz vodu. Znam da zvuči ludo, ali sve to radimo zbog sigurnosti - kazala je Lauri Armstrong, suvlasnica kompanije "Little Fins".

Specijalizovana nastava je namenjena deci od šest meseci, a cilj nije naučiti novorođenčad kako da plivaju, već da im bude prijatno u vodi, da nauče kako da se snađu ako se prevrnu ili padnu, kao i kako da plutaju na leđima.

Laura naglašava da su njeni instruktori profesionalno obučeni i da rade sa malom decom prateći njihov tempo u sigurnom, kontrolisanom okruženju.

 

@mom.of.2.boyss Re uploading my most viewed tiktok and then taking a break for a little. I need some social media distancing for a little bit. ❤️♬ original sound - mom.of.2.boyss

Priznala je da postoji mali „faktor šoka“ za ljude koji gledaju snimke sa časa i vide kako se beba baca u vodu, ali rekla je da je važan razlog zašto njeni instruktori koriste ovu metodu.

- Kada deca upadnu u vodu, to često nije lep osećaj već dezorijentisujući. Deca moraju da nauče da se snađu u takvim situacijama -  dodala je.

Šta vi kažete? Da li je ovo preterano ili ne?

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Little Fins (@littlefinsswimschool) on

(K.M./Telergaf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    24. jun 2020 | 22:32

    За њих вода НИЈЕ опасност - до пре 6 месеци су били у "води". Зато се одмах снађу. Срца милена.

  • Pijapivo

    25. jun 2020 | 02:49

    Svaka čast, podrška!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA