Rijaliti zvezda "popila" kritike zbog fotografije na kojoj i dalje doji ćerku

Mlada mama podržava javno dojenje

  • 7
Bekah Martinez

Foto: Instagram/bekah

Beka Martines, rijaliti zvezda iz američke emisije The Bachelor uzvratila je kritičarima na društvenim mrežama koji tvrde da je njena 17-mesečna ćerka previse stara da bi je dojila.

Dvadesetpetogodišnja devojka nedavno je objavila fotografiju na Instagramu, kako doji svoju stariju ćerku Rut, i mlađeg sina Franklina. Post trenutno ima vise od 120.000 lajkova, a u komentarima ima i puno podrške. Međutim, našlo se i onih koji kritikuju Beku zbog toga što i dalje doji svoju 17-mesečnu čerku Rut, tvrdeći da je trebalo da je odvikne od sisanja.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Just doin’ my mom thing.Објава коју дели bekah (@bekah) дана

 

- Zar ona nije malo prevelika da biste je dojili ...- pitala je jedna osoba.

- Nije prevelika za dojenje, ali hvala na vašoj brizi! - uzvratila je Beka.

- Ovo je odvratno - prokomentarisao je korisnik Instagrama - Ona je prerasla i imaće psihološke probleme kada bude starija.

Beka je bila toliko zgrožena porukama, da je odlučila da objavi na svom Instagram storiju sledeću poruku:

- Moja ćerka NEMA JOŠ 18 MESECI, a već dobijam ovakve komentare. Zbog toga želim da je dojim do sedme godine. Ako dete dobrovoljno sisa, to po njega nije psihološki štetno, pa čak i da se to oduži do treće godine. Izgleda da nazadujemo kao društvo. Za decu dojenje prosto nema seksualnu konotaciju.

Beka je potkrepila svoje izjave deljenjem stava Nacionalnog centra za biotehnološke informacije, u kojem stoji:

- Kada se obavlja prirodno odvajanje od dojke, obično se u potpunosti završi između druge i četvrte godine deteta. U zapadnim kulturama i dalje postoji relativna odbojnost prema ovoj vrsti odvikavanja i mnoge majke koje doje stariju decu to rade u potaji.

Prema Nacionalnom centru za biotehnološke informacije planirano prekidanje dojenja je "kada majka odluči da prekine bez dobijanja znakova da je novorođenčeta spremno da prestane da sisa". Neki od razloga planiranog prekidanja mogu biti nedovoljna količina mleka, bolno hranjenje, povratak na posao ili nova trudnoća.

- Sve u svemu, normalno i prirodno prekidanje dojenja je između druge i četvrte godine. Naravno ne osuđujem osobe koje se odluče da ranije prestanu, ali mi je apsurdno kad se ljudi zgade što jedno trogodišnje ili 18-mesečno dete još sisa - zaključila je Beka.

Uprkos kritikama, mnogi pratioci, od kojih su brojne majke, zahvalile su Beki na normalizaciji dojenja postovanjem ove fotografije.

- Neki od komentara ovde su zastrašujući Godina je 2020. Ako ste povređeni potražite pomoć. Bog je stvorio dojku da nahrani našu decu. To je blagoslov tokom celog dana i noći, i tokom 365 dana u godini - napisala je jedna žena.

- Trebalo bi da podržimo jedni druge, kako bismo svi uspešno dojili toliko dugo! Bravo mama! Tvoja deca imaju sreću što toliko žrtvuješ da bi proizvela to tečno zlato - podržalao je Beku jedan pratilac.

Majka desetoro dece dodala je:

- Devojko, ovo je prelepa fotografija! A svi vi trolovi, ako vam se ne sviđa ono što ona objavljuje, jednostavno ne pratite. Odlično se držiš!

Beka često deli svoje porodične fotografije sa dečkom Grajstonom Leonardom i njihovo dvoje dece, pa i dalje objavljuje postove kako doji oboje dece. Nekoliko nedelja nakon što je "ošamarila" kritičare, podelila je još jednu fotografiju na Instagram storiju na kojoj doji Rut:

- Nikada nisam mislila da ću je ovoliko dojiti, ali nikada nisam planirala da je odvikavam. Tako da evo nas.

(T.S./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 7890

    6. avgust 2020 | 00:24

    Podržavam sve majke čija deca sisaju. Majčino mleko je nezamenjivo.

  • Srboljub

    6. avgust 2020 | 00:55

    Što duže doji to ima zdravije i pametnije dete. Samo bolesni zapadnjaci to vide drugačije? Dojite svoju decu i stostruko će vam se vratiti. Jedino će farmaceuti biti ma gubitku.

  • Boža zemunac

    6. avgust 2020 | 05:15

    BRAVO MAMA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA