≫ 

Jelići su proslavili 60 godina braka: Nismo letovali luksuzno, išli smo na more fićom do Ulcinja

"Krenuli smo od nule. Sve smo stekli svojim radom"

  • 10
Glišo i Milena Jelić  proslava 60 godina braka, Laktaši

Foto: nezavisne.com

Uzajamnin poštovanjem i razumijevanjem svi problemi se mogu rešiti, rekli su uglas Milena i Glišo Jelić iz Laktaša, na proslavi koju su im povodom 60 godina braka organizovala njihova deca, prenosi list Nezavisne Novine

Oboje su rođeni u avgustu Glišo 1932. godine, a Milena 1940. godine. U bračne vode su uplovili 7. avgusta 1960. Život ih u detinjstvu, kako kažu, nije mazio. Milena je rano ostala bez oca, nakon čega je sa jednom sestrom bila privremeno smeštena u Dom za ratnu siročad "Lepa Radić" u Gradišci. Glišo je, nakon što mu je otac bio ubijen, a majka se preudala, većinu vremena provodio sa bakom u Sanskom Mostu.

Glišo je nakon završene gimnazije 1957. godine došao u Laktaše, i zaposlio se u opštini gde je upoznao Milenu.

- Bilo je i drugih momaka koji su gledali u moju Milenu, ali moj bicikl je bio najbrži. Ja sam živeo u Laktašima, a Milena u Mrčevcima. Biciklom sam išao da je vidim. Kada bih ostao do kasno u noć, morao sam da spavam kod njenog strica. Milenina majka mi nije dala da spavam kod njih - rado se prisetio Glišo mladalačkih dana.

S ponosom ističe da je Milena stub njihovog braka, te da je često ostajala sama s decom dok je on išao na radne akcije.

- Nismo imali kriza u braku, a sve probleme smo zajedno rešavali. Nije bilo lako, gradili smo kuću što bi se reklo "iz ničega", sve na kredit. Važno je uzajamno poštovanje i razumijevanje. Ako imate to, sve se može - ispričao je Jelić za Nezavisne novine.

Milena dodaje da je ponekad bilo i suprotnih mišljenja i nesuglasica, ali, kaže, kada se ljudi vole i poštuju, sve može da se reši.

- Danas mladi lako stupaju u brak, ali se lako i razvode. Većina stupa u brak iz interesa. Mi smo to radili iz ljubavi, nismo ništa imali, ni para, ni stan, ni bogate roditelje. Krenuli smo od nule. Sve smo stekli svojim radom i slogom -  istog su mišljenja Jelići.

Bračni par koji gazi degetom decenijom rado se priseća svojih letovanja i godišnjih odmora

- Nismo letovali u luksuznim hotelima, već prilično skromno. Primera radi, 'fićom' smo išli do Ulcinja. Putovali smo ceo dan, a stvari za nas četvoro bismo stavili u jedan mali kofer jer auto nije imao gepek. Nije nam trebalo mnogo da budemo srećni. Ovoj današnjoj omladini  je nezamislivo, da u autu nemaju klimu i da na godišnji odmor ne ponesu hrpu stvari - ispričali su.

Na proslavi je prisustvovala njihova ćerka, sin, unuk, praunučići i nekoliko porodičnih prijatelja. Milena i Glišo kažu da im je jedan od najsrećnijih trenutaka u životu bio dan kada se rodila njihova unuka Anja, koja je dnas mlada uspešna poslovna žena i majka dvoje dece Filipa i Lene.

Proslavu su im, kažu, organizovala deca i unuka.

- Insistirali su na proslavi. Mi prvo nismo bili za to, u godinama smo i bolesni, nije to za nas, a i ova korona... Međutim, oni su bili uporni pa nam nije ništa drugo preostalo nego da pristanemo na slavlje - kažu Jelići.

Dodaju da su očekivali svečani ručak, a dobili predivno iznenađenje kome bi malo ko mogao ostati ravnodušan. Ambijent je bio neverovatan, dvorište porodične kuće u Mrčevcima bilo je ukrašeno i dekorisano do najsitnijeg detalja.

Ono što je još važnije: atmosfera je bila usijana i na vrhuncu, za šta je, u neku ruku, zaslužan njihov zet.

- Puštali su nam muziku koju smo slušali kad smo bili mladi, to nam je zet pripremio. Zna da volimo Safeta Isovića, Nadu Mamulu, Tozovca, Tomu Zdravkovića, pa smo i zapjevali - prepričavali su Jelići kroz smeh.

Milena i Glišo Jelić prepričali su kako je izgledao dan njihovog venčanja, pre tačno 60 godina:

- U svatovima su bila tri auta: 'fićo', 'stojadin' i džip kojim je išao kum. Bilo je sve lepo i skromno organizovano sa pedesetak gostiju u tadašnjem restoranu u Laktašima.

Glišo i Milena Jelić  proslava 60 godina braka, Laktaši

Foto: nezavisne.com

Video: Boža i Olga proslavili dijamantsku godišnjicu braka, evo koja je njihova tajna

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jelena

    15. avgust 2020 | 15:30

    Da ste živi i zdravi i srećni zajedno. ❤️

  • V8

    15. avgust 2020 | 16:05

    Nemaju nigde tetovažu, ovi danas isarani....

  • Србин

    15. avgust 2020 | 16:32

    Предивна животна прича људи који су из ничег тј чисте и искрене љубави створили живот.Свака част за пример сте свима!Живели!👏👏👏

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA