≫ 

Psihoterapeut Zoran Milivojević o poljupcu devojčica u Diznijevom crtaću: U toku je borba za decu

Dizni šokirao svet

  • 4
gej poljubac foto: printscreen/Twitter/DisneyTVA

Nedavno se podigla velika prašina oko scene u Diznijevom crtanom filmu "Sovina kuća" – prikazane su dve devojčice koje zavodljivo plešu i ljube se, a o ovoj temi je u Jutarnjem programu RTS-a govorio poznati psihoterapeut Zoran Milivojević.

- Volt Dizni je već dugo vremena optuživan da u crtanim filmovima stavlja skrivene homoseksualne poruke. To možemo pripisati njihovim crtačima, da su oni bili nevaljali. Većina smatra da je tu u pitanju skrivena pedofilija, prerana seksualzacija dece -  rekao je dr Milivojević i dodao:

- Poruka je jasna, studio je sada stao iza poruke, to je normalizacija homoseksualnosti. U pitanju su devojčice jer ljudi blagonaklonije gledaju na lezbejstvo nego na mušku homoseksualnost - pojasnio je on scenu iz crtaća.

Psihoterapeut ističe da je u svetu u toku borba za decu.

- Ko deci formira stavove, taj odlučuje kakvo će biti društvo za 20 godina, zato je sve više takvih sadržaja kod mladih.

Međutim, Milivojević ističe da crtaći nisu jedini problem...

- Postoji problem prerane seksualizacije dece, od mama koje vrlo seksi oblače devojčice od osam, devet godina. Uopšte, to je jedan trend, nešto što zovemo kuvanje žabe – kada stavite žabu u vruću vodu ona iskoči, a kada stavite u hladnu pa pojačavate, ona se skuva. Postepeno se počinje i se vode akademske rasprave o pedofiliji, da li je to prihvatljivo, kao ljubav nema granice i to. Volt Dizni je odavno optužen za ubacivanje nekih stvari, promociju pedofilije, ranu seksualizaciju.

Milivojević ističe da promocije ovakvih vrednosti ima sve više, ali nije sve izgubljeno...

- Roditelji imaju pravo da svoje poglede na svet nameću deci. Ako dete vidi ove stvari, ono će postaviti neka pitanja roditeljima. Toga ima sve više, roditelji su ti koji treba da kažu vidi kako je to fino, vole se dve devojčice ili da kažu da to nije u redu. Roditelji treba da budu svesni da ne mogu da zaštite decu od svega toga, već da mu pomognu da shvati na način koji smatraju ispravni.

Dr Zoran Milivojević odgovorio je i na pitanje da li smatra da treba da postoje i ovakvi crtani filmovi, koji šalju takve poruke.

- Mislim da ovakav sadržaj u crtaću nije dobar, crtani film nije mesto za takve stvari. Velika većina roditelja je tradicionalna i to ne samo kod nas. Te stvari iritiraju, ovo je progresivistički korak Volta Diznija. Dete će se sigurno susresti sa tim sadržajima, ali roditelji su tu najvažniji - zaključio je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrcke

    19. avgust 2020 | 11:14

    Kabala i duboka zemlja se zalazu za istopolnost, dq se smanji broj godina za pedofiliju i naravno homoseksualizam. S toga napred Trampe, do pobede na izborima, da se ZLO satre.

  • janko

    19. avgust 2020 | 12:04

    dosadni ste vise sa homofobijom , nek radi sta ko hoce aman..

  • Milan

    19. avgust 2020 | 11:27

    A gde su se to njih dve poljubile???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA