≫ 

Pozajmio je novac da bi kupio motor: "Muž mi je u dugovima i ne želi da pomogne u kućnim poslovima"

"Oboje radimo, ali ne zarađujemo dovoljno za sve njegove prohteve i hirove"

  • 5
kredit, racuni, biznis, novac, dugovanja Foto: Shutterstock

- Moj muž je pozajmio hiljadu evra kako bi kupio motor, a ja nemam ni najmanju predstavu kako će taj dug vratiti – ispovest započinje žena (41) koja je želela da ostane anonimna.

- Već treba da vratimo dug njegovom ocu koji nam je pozajmio za renovaciju kuće. Suprug je zainteresovan za mnoge stvari i drago mi je zbog toga, ali mislim da treba da se prizemlji. Oboje radimo, ali ne zarađujemo dovoljno za sve njegove prohteve i hirove.

Očajna sam. Čak mi ne pomaže ni u kućnim poslovima. Nemamo dece, pa nemam ni prema čemu da usmerim misli.

Njegov otac se nakon renovacije uselio kod nas, pa imam dodatnog posla. On ima 80 godina i navikao je na određeni životni ritam. Sve radim sama i preumorna sam. Dođe mi da započnem novi život. Imate li savet za mene?

Odgovor: Sve dok ste voljni da se prilagođavate drugima, da radite kako oni kažu i da ispravljate tuđe greške, oni će i dalje nastavljati da sede na vašim leđima.

Kućne poslove nemojte raditi sami. Sedite za sto sa njima dvojicom i podelite zaduženja. Njegov otac može da radi lakše stvari ako je za njih sposoban. Ako raspodela ne urodi plodom, jednostavno prestanite da radite za njih. Valjda će im tad biti jasno.

Što se tiče duga, ostavite svom mužu da to isplati. Ako već niste našli zajedničko rešenje po tom pitanju, nemojte se uzbuđivati.

Ako već nemate dece i ako se loša situacija i dalje nastavi, jednostavno započnite samostalni život. Život je jedan i ne treba ga trošiti na neprestanom ispravljanju grešaka onih koji ne mare za druge.

Video: Užas nad užasima: Nasmrt pretukli čoveka na Badnje veče zbog jedne novčanice

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • J...

    31. avgust 2020 | 00:04

    Ili sam ja jako staromodna ili ove zene fijuknule!35 godina sam u braku i muz mi nikad nije pomagao u kuci i nikad nisam kukala i sve stizem!dvoje dece,sad vec odrasli,cetvoro unuceta bolesni roditelji(na zalost svi umrli)sad bolesna tetka i sve se stize !kuvam perem peglam radim kao na traci i nikad se nisam zalila!samo se Bogu molim i zahvaljujem na snazi i strpljenju!

  • Žena je stub kuće

    30. avgust 2020 | 23:19

    Šta bi radila da imaš troje dece, niti jedu isto a obući obuti, ispratiti svako za svojim obavezama, odvezi dovezi, a kad dođeš kući kao da je bomba pala i tako svaki dan. Naravno može to i drugačije ali žena ima svoje obaveze (ukoliko nema uslova da plati kućnu pomoćnicu), muškarci mogu da pomognu u kućnim poslovima ako hoće sve to zavisi od vaspitanja i poštovanja supruge i porodice.

  • Bane

    30. avgust 2020 | 23:46

    Pa dobro devojko sta ako je kupio motor, ako ga volim podrzi ga... nemoj samo da kukas, nije kao da je svima sjajno u zivotu. Svako se bori kako ume. Lagano jedno po jedno, isplaticete dugove.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA