≫ 

"Da li treba da se pomirim sa životom bez dece, ako ih moj partner ne želi?"

Pomoć bračne savetnice

  • 10
tužna devojka Pixabay.com

Jedna 36-godišnja devojka je nedavno podelila svoju priču na britanskom portalu "Mirror", o tome kako je odlučila da prekine vezu sa dečkom pošto on nije hteo da ima dece.

- Moj momak ima dva sina iz prethodnog braka, ali njegova bivša supruga odselila se kada su oni bili vrlo mladi i uopšte ih ne viđa često. Izlazili smo tri godine i imali smo lepu vezu. Uvek mi je govorio da ne želi decu. Rekao je da se oseća prestaro i da ne želi da juri oko dece u 50-im godinama. On sad ima 47, a ja 36 godina.

Partner devojke smatra da, pošto radi kao građevinar, nema finansijsku stabilnost kojom bi mogao da pruži bezbedan život svom detetu.

- Uprkos svemu tome, nekako sam mislila da će se predomisliti kako vreme bude odmicalo - nastavila je -  Ali prošlog Božića smo imali ozbiljan razgovor o tome i svatila sam da se njegovi stavovi nikada neće promeniti. U januaru sam raskinula sa njim. Zaista sam ga volela, ali prijatelji su me ubedili da će ovako biti pametnije - prisećala se devojka svoje teške odluke.

tužna devojka Pixabay.com

- Međutim, nisam upoznala nikoga drugog, a posle raskida sam postala koliko usamljena da smo ponovo u kontaktu. U početku smo se samo dopisivali, zatim razgovarali preko telefona dugo u noć, a pre neki dan smo izašli na ručak. Bilo je to kao u stara vremena. Već sam bila i zaboravila koliko mi je bilo lepo sa njim. Poljubili smo se i nedavno mi je poslao poruku da  li želim da izađem na piće. Zaista želim da se pomirimo, ali nisam sigurna da li je to ispravno. Da li treba da se zadovoljim životom bez dece? Da li bi trebalo da provedem neko vreme sa njim, čak i ako to nikuda ne vodi? Ili sam luda što uopšte razmišljam o ovome?

Bračna savetnica Kolin Noa je odgovorila na pitanje ove devojke:

- Nema smisla ponovo počinjati tu vezu, jer će to samo dovesti do više boli - počela je

- Ozbiljno, u čemu bi bila poenta? Zašto biste gubili još tri godine? Imate 36 godina, još uvek ste mladi, možete da upoznate nekoga i da imate porodicu.

Mame češće uzimaju bolovanje kako bi brinule o deci Foto: Pixabay

- Kad ste mladi, nikada se ne osećate mladim, ali verujte mi, imate dovoljno vremena. Kako starite, sve će vam biti teže da upoznate nekoga, posebno kada se svi vaši vršnjaci venčavaju i planiraju decu. Ako nastavite da provodite vreme s njim, nećete biti motivisani da upoznate nikoga drugog i imaćete 40 godina pre nego što to shvatite. Svakako nemojte da stupite u vezu sa pogrešnim muškarcom samo zato što je spreman na to da ima bebu - glasio je savet Kolin Noe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • C.

    4. septembar 2020 | 07:01

    Moja poznanica je, zbog muza, pristala na zivot bez dece, iako joj je to tesko palo i dosta je patila. Posle 28 godina braka, kada je njen fertilni period prosao, a samim tim i mogucnost da postane majka, on, koji je tokom braka tvrdio da ne zeli decu, napusta je i zeni se mladjom, sa kojom dobija dvoje dece, a ona ostaje sama, bez potomstva, koje bi joj bilo snaga i uteha u starosti.

  • Mara

    4. septembar 2020 | 13:50

    Mnoge zene očekuju da ce se pojedini muskarci potpuno promijeniti tokom veze i braka. Na zalost to nije tako. Partneri prihvataju jedni druge takvi kakvi jesu, vremenom dolazi do korekcija. Čovjek od pocetka bio jasan nece djecu. Tri godine joj nije bilo dovoljno nego nastavlja. Zena u ovoj situacije je imala puno vremena da radi na sebi i odluci sta zeli, tesko je ostaviti partnera ako je gotovo sve uredu. Ali zelja za djetetom ako je prevladala nema nazad.

  • Realno

    4. septembar 2020 | 10:23

    Skoci zena sama sebi u stomak, pa joj covek kriv... Sami smo krivi za svoje postupke!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA