• 1
 ≫ 

Ova imena su pravi magnet za sreću: Popularna su u Srbiji, a mnogi ne znaju njihovo moćno značenje

, Telegraf
 ≫ 

Proverite da li nosite ime koje privlači radost

 • 1
Dete

Foto: Pixabay

Psiholog Olga Romaniv iz Rusiej izdvojila je osam prelepih imena za bebe koja donose sreću u životu. Možda je među njima vaše ili ime vašeg deteta?

Kada birate ime za bebu,  važno je da saznate sve detalje i značenja, kao i da saznate njegovo poreklo.

Na kraju krajeva, značenje imena određuje kakvu energiju ono nosi u sebi, a samim tim i kako će uticati na sudbinu čoveka.

Olga Romaniv, psiholog i pisac, rekla je koja imena, po njenom mišljenju, sadrže posebnu moć.

 

Muška imena koja donose sreću

Kada se dečak rodi u porodici, roditelji ga vide kao pravog muškarca - hrabrog, odlučnog, ljubaznog i snažnog. Da bi se ove osobine razvile kod deteta, psiholog savetuje da ga nazovete imenom koje nosi energiju plemenitosti i pobede.

Beba

Foto: Pixabay

 

Aleksandar

Aleksandar je „branilac“. On je snažan, ljubazan i plemenit sin. Dečaci sa ovim imenom uživaju nesporni autoritet među vršnjacima, a kada postanu odrasli muškarci - među ženama.

 

Vasilije

Vasilije u prevodu sa starogrčkog znači „carski“ ili „car“. Dečaci sa ovim imenom imaju vrlo snažan karakter, a poznati su po svojoj strpljivosti. Aktivni su, društveni i retko im je dosadno. Čak i u detinjstvu Vasilije više voli da preuzme inicijativu u svoje ruke i postigne svoje ciljeve. A odrasli muškarci sa ovim imenom poznati su po besprekornom moralnom ponašanju.

 

Vladimir

Istoričari još nisu odlučili odakle potiče koren ovog imena. Postoje dve teorije: da je starogermansko  i staroslovensko ime. Značenje imena je „ onaj koji vlada svetom".  Dečaci sa ovim imenom su obično društveno aktivni. A odrasli Vladimir je snažan vođa, čija mišljenja slušaju oni koji ih okružuju.

Beba

Pixabay

 

Ženska imena koja donose sreću

Mnoga ženska imena nose koren muškog imena, čije se značenje i karakteristike takođe ogledaju u sudbini njegovog vlasnika. Ali želite da vaša devojčica bude srećna, nežna i ženstvena u budućnsoti, evo koja imena će joj pomoći da postane upravo takva.

 

Anastasija 

Žensko ime Anastasija u prevodu znači  "besmrtna“ ili „vraćena u život“. Muško ime Anastas, od kojeg Anastasija potiče, danas je zaboravljeno. Ali žensko je postalo veoma popularno.  Devojčica sa takvim imenom moći će da savlada sve poteškoće i iskušenja, koja joj se nađu na životnom putu, sa velikim osmehom.  Odrasla Anastasija je snažna žena koja istovremeno ostaje nežna i puna ljubavi. Takođe, divna je majka!

beba, devojčica, novorođenče

Foto: Pixabay.com

 

Marija 

Ime Marija u prevodu sa hebrejskog znači dama  „dama“. Po izgledu se može činiti da Mariju u životu prati apsolutna sreća, koju joj je sudbina poklonila. Međutim, ako dobro pogledate, postaje jasno da je cela stvar u tome što Marija sama kontroliše svoju sudbinu. Veoma je vesela, razigrana i energična. Takva devojka može naći rešenje za bilo koji problem.

 

Viktorija

Žensko ime Viktorija znači - „pobeda“. To znači da će se u životu male Viktorije, ali i odrasle žene, nizati pobede u svim sferama, ljubavi, karijeri, sportu - u svemu, šta god radila!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Vladimir

  29. septembar 2020 | 19:02

  Kod Rusa "мир" označava planetu zemlju ali i univerzum . Pogrešno je mišljenje kod nas da je značenje imena Vladimir- onaj koji vlada. Tačno je da znači vladar sveta ili univerzuma. Ponosan na svoje ime.

  7
  0

  Podelite komentar

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima