Ako u redu za poštu vidite ženu koja oko vrata nosi traku sa suncokretima, obavezno je propustite

Evo šta znači kada npr. žena sa detetom nosi ovu traku oko vrata

  • 7
Traka sa suncokretom foto: Facebook/Bogdan Bănică

Ako ste nekada videli osobu koja nosi traku sa iscrtanim suncokretima i pomislili da je samo u pitanju još jedan modni detalj, prevarili ste se.

Status koji je prikupio nekoliko hiljada lajkova na Fejsbuku, upravo opisuje o čemu se radi, a mi vam objašnjenje prenosimo u celosti:

- Koliko vas zna šta znači kada neko nosi oko vrata traku sa suncokretima. Sigurna sam veoma mali broj. Traka sa suncokretima nije novi trend, lansiran od strane nekog pseudouinfluensera. To je simbol koji se koristi uglavnom na frekventim mestima (železnička stanica, aeodromi i sl.) da bi se zaposleni diskretno upozorili da osoba ima posebne potrebe.

Ako vidite majku sa detetom da nosi ovaj simbol u supermakertu, to znači da dete ima nevidljive smetnje. Trivijalne stvari, poput čekanja u redu, mogu biti nesnošljive za dete sa autizmom jer ih ono ne razume.

Ako primetite da neko nosi traku sa suncokretima, znači da ta osoba ili osoba koja je sa njom, ima skrivenu smetnju, psihičku ili fizičku. Možda ćete kada pročitate ovo objašnjenje takvu osobu pustiti ispred vas u nekom redu. Možda ćete joj ostaviti više prostora. Možda ćete imati više razumevanja za nju ili ćete, ukoliko budete želeli podeliti ovu informaciju - istakla je Tanja Zorić.

Sledeći put kada se nađete u kupovini i vidite nekog sa ovom trakom, propustite ga ispred sebe...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Coca

    18. oktobar 2020 | 17:09

    Roditelje sa decom uvek pustim preko reda.Starije osobe takodje .Njima to puno znaci a I je se bolje osecam .

  • E ovako

    18. oktobar 2020 | 15:19

    Sutra će svi da nabave to..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA