• 3

Ovo mnoge majke doživljavaju kao najveću izdaju od sopstvenog deteta: Ne bi trebalo, evo i zašto

, Telegraf

Da li je i vas vaše dete blokiralo na društvenim mrežama?

  • 3
Facebook, Fejsbuk

Foto: Pixabay

Sve su mame iskusile da postoji mnogo načina da osramotite svoje dete pred njegovim prijateljima. Bilo da je to izgovaranje fraze koja se smatra zastarelom, pokazivanjem prekomernih emocija ili dosadnim pričama.

Mame stoga polako uče da ne ljube svoju decu u javnosti, da što manje razgovaraju kada su u društvu prijatelja i da budu previše diskretne ako se deca nalaze u istom prostoru sa njima.

Međutim, deca odrastaju i zahtevaju svoju nezavisnost, a u adolescenciji to znači da ste doslovno njihov rob koji ih ne sme uznemiravati.

Ovaj uslov odnosi se i na digitalni univerzum gde tinejdžeri brižno grade svoju sliku u spoljnom svetu putem društvenih mreža. E, ali onda su tu i mame koje čitaju sve objave, lajkuju, komentarišu i ostavljaju stikere.

Eto razloga za blok!

Mnoge majke blokiranje na mrežama doživljavaju kao da im je dete zabolo nož u srce, odbijanje koje je teško podneti, naravno u kombinaciji sa strahom da je ono postalo narko-diler ili je umešano u trgovinu belim robljem.

Iako je zabrinutost za bezbednost deteta razumljiva i potreban je nadzor, razumite i dete koje bar na društvenim mrežama želi distancu od vas.

Upravo zato što sedamnaestogodišnjak čija ga mama na Fesjbuku taguje uz komentar "muškarac mog života" i šesnaestogodišnjakinja čija mama postavlja na Instagram njene fotografije, smatraju da su sada javno obrukani, vrlo brzo će uslediti BLOK.

Dok neki roditelji stoički prihvataju potrebu svoje dece za digitalnom diskrecijom, drugi pokušavaju da ostanu nenametljivi, a treći zahtevaju puni pristup sadržaju.

Koji ste vi od navedenih roditelja?

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovana

    Cela familija i rodbina na blok listi. 🙋🏻‍♀️

  • 7890

    Ja nikada ne bih poslao zahtev detetu da mu na fejs buku budem prijatelj. Ipak je to nešto što se tiče njega/nje i on/ona biraju prijatelje. Ne treba roditelji da se ljute.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima