≫ 

Italijani pronašli način da se bake i deke u staračkim domovima vide sa svojim najvoljenijima

Posete su konačno moguće!

  • 3
Soba za zagrljaje, Italija foto: printscreen/facebook/Cleveland 19 News

U staračkom domu u jednom mestu blizu Treviza, na severu Italje, odlučili su da život svojim stanarima u vreme zaraze kovida-19 učine lepšim i kvalitetnijim, prenosi Tanjug.

Polazeći od iskustva prvog talasa pandemije, kada su upravo korisnici staračkih domova bili najbrojnije žrtve i kada su najviše patili zbog nedostatka svojih bližnjih, upravitelji doma napravili su "salu za zagrljaje", piše lokalni list “Svet Mame”, a vest su preuzeli svi nacionalni mediji.

Uz pomoć specijalne plastike i staklenih zidova napraviljen je prostor gde se bake i deke mogu videti sa članovima svojih porodica, držati za ruke i zagrliti, a obe strane su izolovane tako da ne postoji mogućnost prenosa zaraze korona virusom.

Takođe, opremljena su i mesta gde mogu sesti i uz pomoć slušalica razgovarati.

- Ocenili smo da je stanarima našega doma bilo neophodno omogućiti siguran kontakt sa parodicom, mogućnost da se vide, zagrle, da se drže za ruke i popričaju. Starim osobama to vraća samopouzdanje, predstavlja potvrdu da nisu ostavljeni i daje im snagu za život - kaze direktorica doma za stare Elizabeta Barbato.

Video: Gledate i znate da se neki od njih neće vratiti: Emotivne ispovesti negovatelja iz staračkih domova

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA