≫ 

Devojčica iz Kaluđerice napisala spisak želja, a onda pitala: "Deda Mraze, je l' nisi ljut na Ivu?"

Njeno pismo je beskrajno simpatično i nasmejalo nas je

  • 1
Iva Tuvić, pismo Deda Mrazu Foto: Privatna arhiva

Jedan od perioda tokom godine koji deca obožavaju je svakako Nova godina. A kako i ne bi kada se tada svi trude da ih obraduju i razvesele. Tada Deda Mraz donosi deci poklone. Malo Deda Mraz, a više mame i tate, bake i deke i ostala rodbina. Malo i mi odrasli žalimo što više nismo bezbrižni i ne verujemo u dobrodušnog bradonju rumenih obraza, kao deca.

Tačnije, kao jedna Iva iz Kaluđerice. Ona je svašta nešto od poklona poželela ove godine od Deda Mraza, a pošto još ne zna da piše, njena mama bila je spona između Ive i Deda Mraza.

Nama je njeno pismo bilo beskrajno simpatično i nasmejalo nas je, pa vam ga prenosimo u celosti:

Iva Tuvić BLUR Foto: Privatna arhiva

Ko je bio dobar baš cele godine, taj svakako ima pravo i da se malo "bahati", pogotovo ako je mali kao Iva. A možda će njena umiljatost ubediti Dedicu da donese baš sve sa spiska.

"Dragi Deda Mraze, bila sam dobra cele godine, pa te zato molim da mi doneseš kucu na baterije i jednoroga na daljinski. Dragi Deda, još te molim da mi doneseš puno LOL lutkica i set za narukvice da mogu da pravim puno narukvica. Još te molim da mi doneseš još jedne pazle, ali za devojčice".

Izgubila sam žirafu kod babe u selu

Pošto njena starija sestra ide u školu i koristi šestar, Iva je i to poželela za Novu godinu:

"Donesi mi i jedan šestar za devojčice, kad porastem, da imam. Dragi Deda Mraze, donesi mi puno šminke sa šljokicama. Molim te, da mi doneseš malu bebu žirafu, istu kakvu sam imala i što sam izgubila kod babe u selu. Još te molim da mi doneseš puno gumica, puno šnala i rajfova. Dragi Deda, još mi donesi puno stikera i pet pernica.

I puno maski za koronu

Iva, kao i većina devojčica, voli nakit, šnalice, gumice. Nema mnogo devojčica koje nisu, dok mama nije tu, "kopale" po njenoj tašnici, obuvale štikle ili isprobavale šminku. A Iva voli da ima svoje, ne mamino.

"Još te molim da mi doneseš puno minđuša i senki za oči. Dragi Deda, još jednom te molim da mi doneseš puno maski za koronu za devojčice sa stikerima. Još te molim da mi doneseš puno glitera sa šljokicama".

I da bi se uverila da će joj doneti sve sa spiska, Iva je nekoliko puta napomenula Deda Mrazu koliko ga voli. I dala mu je detaljne instrukcije gde živi, da joj je kuća crvene boje, kao i u koji vrtić ide i kako se zove soba njene grupe.

"Dragi Deda Mraze voli te puno Iva iz Kaluđerice. Meni je lepo u vrtiću. Moja kuća je cvene boje. Voli te puno Deda Mraze Iva. Molim te Deda Mraze donesi mi sve što sam napisala."

Jeste Iva "naručila" mnogo poklona, ali je možda mislila, ako dobijem i pola od toga, opet će biti pun džak poklona. A možda je sve htela da podeli sa starijom sestrom...

Ona i sama nije bila sigurna da li je možda preterala pa je dodala na kraju:

"Deda Mraze, je l' nisi ljut na Ivu što je napisala ovoliko poklona?".

Uostalom, zar Nova godina nije pravo vreme da ugađamo sebi i ispunjavamo često neostvarene želje?

Video: Telegraf u kući Deda Mraza: Ovako je korona uticala na najomiljenijeg čoveka na planeti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA