≫ 

"Moj otac je donirao genetski materijal 500 puta. Devojke moram da vodim na DNK, možda su mi sestre"

Začet je vantelesnom oplodnjom, oca nije upoznao, braću i sestre pronalazi preko interneta i strahuje od svakog upoznavanja sa novom devojkom

  • 1
Zave Fors Foto: Facebook/Zave Fors

Većina mladih u današnje vreme pokušava da pronađe "srodnu dušu" preko aplikacija za upoznavanje, ali jedan Amerikanac živi u strahu da će nesvesno imati intimni odnos sa sestrom, s obzirom na očevu istoriju.

Sin muškarca koji je prodao svoj genetski materijal čak 500 puta kaže da se plaši da koristi aplikacije za upoznavanje - u slučaju da se poklopi sa nekom od svojih mogućih sestara.

Nakon što je pronašao osmoricu svoje braće i sestara, on ne zna koliko ih još može biti; to kod njega izaziva strah da bi mogao nehotice da ima intimni odnos sa svojom sestrom po ocu.

Zejv Fors (24) iz Portlanda u državi Oregon ostao je šokiran kada je saznao da je njegov brat bio u istoj školi kao i on. Uradili su DNK test koji je potvrdio da imaju istog oca. Fors je potom pronašao svog oca putem Ancestri.com i saznao da je on na stotine puta prodao svoj genetski materijal tokom 10 godina, piše The Mirror.

Procenjuje se da donor ima 50 dece.

Zejvov brat Daron Mek Klinan-Kolon saznao je da je začet od donora kada mu se Zejv obratio preko društvenih mreža. Oni se čak i u školi sećaju jedno drugog, tada nesvesni da su njihovi životi vrlo usko povezani.

I talked with Blake Gibbins from Not Your Orphan about issues affecting designer conceived ("donor conceived") people....Posted by Zave Fors on Friday, 1 May 2020

- Činjenica da ne znam koliko imam braće i sestara uticala je na moj emotivni život. Kad prelazim prstima po Tinderu, zapravo ne znam da li je neko u srodstvu sa mnom - priča mladić.

- Ne vidim drugi način da saznam da li sam u srodstvu sa nekom devojkom koja mi se dopada osim da odemo na DNK analizu. Ljudi kažu da je incest malo verovatan, ali zar nije i malo verovatno da sam išao u školu sa svojim polubratom - pita se Fors.

Kaže da živi u stalnoj strepnji kao i njegova ostala braća i sestre koji su imali slična iskustva. Dvoje njih je živelo udaljeno dva bloka jedno od drugog.

Zejv takođe brine što bilo ko od njegove nepoznate braće i sestara možda čak i ne zna da su začeti od donora. Njegovi napori da pronađe svoju porodicu izrasli su iz sve veće želje da sazna ko mu je otac.

Posle devet vantelesnih oplodnji, njegova majka je zatrudnela i rodila ga, a odgajala ga je kao samohrani roditelj. Nikada nije krila od Zejva da je začet kroz donorski program Međutim, on je očajnički želeo da zna ko mu je otac, uprkos tome što mu je mama rekla da je to nemoguće.

Zejv se 2018. prijavio na Ancestri.com i uradio DNK test u pokušaju da pronađe svog oca. Tada nije uspeo da otkrije nijednog rođaka.

Međutim, kada je nekoliko meseci kasnije proverio lokaciju, primio je upozorenje da mu se DNK podudara sa drugim korisnikom - njegovim bratom Daronom.

- Nisam se nadao da ću imati braću i sestre. Ta misao mi nije pala na pamet - rekao je Fors.

Zejv je nastavio svoju bitku za, kako kaže ljudska prava, i redovno se po ovom pitanju oglašava na društvenim mrežama zahtevajući pristup elementarnim podacima o svom poreklu.

Video: Evo ga go beži švaler što ga je poterao maler

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ne boj se

    18. februar 2021 | 16:38

    Sve je počelo od Adama i Eve. Oni su imali dva sina. I šta misliš kako je to dalje išlo?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA