≫ 

Spontani pobačaj na dan venčanja: Hodala sam ka oltaru, znajući da sam upravo izgubila bebu

Potresna ispovest žene koja je u istom danu izgovorila "sudbonosno da" i suočila se sa najvećim bolom

  • 0
Nesrećna mlada, venčanje Foto: Shutterstock

Posle šest meseci pokušaja da dobiju bebu, jedan zaljubljeni par je 25. februara dobio najsrećnije vesti - postaće roditelji.

Kejt (29), koja ima dvoje dece iz prethodnog braka, saznala je da je u drugom stanju sa svojim budućim suprugom Timom (32), neposredno pred njihovo venčanje.

- Jedva sam čekala da iznenadim Tima, pa sam napravila kutiju sa "eksplozijom čokolade" u kojoj su se nalazili malo bebi odelo i poruka: 'Neka sledeća bebina avantura započne.' Kad je Tim otvorio kutiju i pročitao poruku, zaplakao je, bili smo toliko uzbuđeni - ispričala je Kejt.

Srećni par ne samo da je nestrpljivo iščekivao novog člana porodice, već se radovao i venčanju koje je organizovano za dve nedelje otkako su dobili najlepšu vest.

- Planirali smo da na našem venčanju napravimo veliki spektakl i kažemo našim porodicama i prijateljima da ćemo postati roditelji - priseća se Kejt svoje ushićenosti.

“I was walking down the aisle thinking of what we had lost and all that we are going through...” Please note: This article mentions infant lossPosted by Kidspot on Thursday, 25 March 2021

Međutim, dva dana pre svadbe, kada je Kejt bila trudna nepunih sedam nedelja, odjednom je osetila da nešto nije u redu sa njenom bebom. Kada je otišla u kupatilo, videla je smeđi iscedak i osetila grčeve koji su slični onima pred mesečni ciklus. Međutim, njene brige su ublažene kada je snimak ultrazvuka tog jutra pokazao da beba u stomaku raste i da je sve u redu.

- Čuli smo otkucaje srca, beba je bila odgovarajuće veličine i na pravom mestu, pa sam plakala od olakšanja i sreće - seća se ona.

Međutim, te noći, dok se Kejt opraštala od porodice na probi za venčanje, vratili su joj se najgori strahovi:

- Osetila sam kako mi krv teče u mlazu, a bolovi u leđima počeli su da se pogoršavaju. Tada sam znala da pobacujem bebu... Nije bilo šanse za preživljavanje.

Uprkos neopisivoj boli, Kejt i Tim su odlučili da nastave sa posebnim danom koji su planirali i za koji su štedeli.

U nedelju, 14. marta, na dan venčanja, Kejt je osetila kako joj grčevi postaju sve teži. Dok je poslednji put odalzila u kupatilo pre nego što je krenula ka oltaru, buduća mlada suočila se sa velikim bolom.

A pregnant mother has told her story of the moment she realised the unthinkable was happening moments before walking down the aisle.Posted by news.com.au on Saturday, 27 March 2021

- Mala mahuna veličine mog dlana nalazila se u donjem vešu - ispričala je Kejt drhtavim glasom.

- To je bila beba. Tog dana sam toliko krvarila da nisam ničega bila svesna. Hodala sam prolazom ka oltaru misleći šta smo izgubili i kroz šta sve prolazimo.

Kejt je sačekala da se ceremonija venčanja završi pre nego što je rekla Timu šta se desilo. Kasnije te noći, novopečeni bračni par se vratio u kapelu da se oproste od svog nerođenog deteta.

- Sahranili smo našu bebu na posebnom mestu u vrtu. To je sveto mesto za mene - ispričala je nesrećna žena.

Dok se bori sa tugom zbog gubitka deteta, Kejt se oseća razapeto zbog toga što su se istog dana desile dve stvari - jedna najgora i jedna najlepša:

- Kako sada da slavimo ovaj dan? Da li je to dan kada smo sahranili bebu ili je dan venčanja? Ne želim da slavim naš brak, a drugu misao da odgurnem u stranu i obrnuto.

Par je odlučio da započne drugi pokušaj kada se stvari slegnu, a Kejt ne odbacuje ni mogućnost vantelsne oplodnje, iako brine zbog mogućnosti ponovnog pobačaja. Ipak, zna da je Tim uz nju i da će biti tu u svakom trenutku.

Video: Nije nosio masku na svojoj svadbi, pa je morao da radi sklekove

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA