Žena zatrudnela dok je bila trudna: Rodila blizance, jedna beba od druge starija 3 nedelje

Uobičajeno je da hormonske promene tokom trudnoće sprečavaju začeće još jedne bebe. Kada je Rebeka u pitanju, to nije bio slučaj

  • 8

Rebeka Roberts, tridesetdevetogodišnja žena je mama blizanaca Rozalije i Noe koji su rođeni istog dana, ali su začeti u razmaku od tri nedelje. Ovakav fenomen, kada žena zatrudni dok je trudna, naziva se superfetacija, a u svetu je zabeleženo manje od 10 takvih slučajeva.

Uobičajeno je da hormonske promene tokom trudnoće sprečavaju začeće još jedne bebe. Kada je Rebeka u pitanju, to nije bio slučaj.

- Sećam se da sam prvi put sa pregleda izašla srećna - kazala je Rebeka, kojoj je posle prvog ultrazvučnog pregleda dat izveštaj da nosi jednu bebu.

Samo pet nedelja kasnije, njena sreća pretvorila se u šok, kada je na ultrazvučnom pregledu videla dve bebe, od kojih je jedna bila manje razvijena.

U ordinaciji je nastao tajac, a ona je pomislila da će čuti loše vesti. Doktori su drugu bebu videli na pregledu u dvanaestoj nedelji trudnoće.

Ova mama iz Troubridža u okrugu u Engleskoj je doživela šok kada su joj rekli da čeka blizance, ali su stvari postale još neverovatnije.

- Bilo je veoma očigledno da je jedan blizanac mnogo veći od drugog. Među njima je bila razlika u veličini od tri nedelje. Nisu mogli da razumeju šta se događa i zašto je razlika u veličini tako velika. Nakon brojnih pregleda, specijalista za blizance iz bolnice je došao do zaključka da sam ponovno ovulirala. U osnovi sam zatrudnela dok sam bila trudna - rekla je Rebeka.

Trudnoća je svakako imala brojne izazove, a u jednom trenutku ovoj ženi je saopšteno da mlađa beba možda neće preživeti.

U 33. nedelji trudnoće pupčana vrpca manje bebe nije funkcionisala normalno, što je uticalo na njen rast. Tada su lekari odlučili da je vreme za porođaj.

Putem carskog reza reza rodio se Noa, a dva minuta kasnije i njegova mlađa sestra Rozali.

Zbog prevremenog rođenja obe bebe su zadržane na intenzivnoj nezi, Noa je u bolnici proveo 3 nedelje, a Rozali 95 dana, kada je otpuštena uoči Božića.

Blizanci sada imaju skoro 7 meseci, a uprkos različitoj dinamici razvoja, veoma su povezani. Rozali je i dalje manja od svog brata, ali roditelji veruju da će ga ubrzo stići.

Avanture sa blizancima roditelji poslednjih meseci dele na društvenoj mreži Instagram, a hiljade ljudi širom sveta fascinirano je njihovom pričom.

- Čuda se dešavaju, a naša deca su dokaz za to - kažu ovi srećni roditelji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA