Dirljiv susret oca i sina posle 57 godina: Tragali su jedan za drugim, a onda se dogodio preokret

Kao beba Džimi je dat na usvajanje, ali ni on ni njegov tata nikada nisu gubili nadu da će im se životni putevi ponovo ukrstiti

  • 0
dirljiv susret oca i sina posle 57 godina; foto screenshot Facebook/ABC News dirljiv susret oca i sina posle 57 godina; foto screenshot Facebook/ABC News

Ričard Mekler nije video svog sina Džimija punih 57 godina. Kad se dečak rodio dva puta ga je držao u naručju, a onda je Džimijeva majka odlučila da dečaka da na usvajanje. Otac i sin tada su izgubili svaki kontakt.

Džimija je usvojila druga porodica, u kojoj je rastao okružen ljubavlju i pažnjom. Ali, celog života ga je kopkala istina o biološkim roditeljima. Raspitivao se za njih, ali nije mogao da sazna ni gde žive, ni da li imaju nove porodice.

Onda se odlučio na veliki korak – uradio je DNK analizu i u bazi podataka počeo da traga za osobama sa kojima deli genetski materijal. Šanse da ih pronađe bile su veoma male, ali Džimi nije gubio nadu.

Na isti potez odlučio se i Ričard, koji je decenijama patio što je izgubio kontakt sa svojim prvencem.

Kad su im se podaci u DNK bazi podudarili, kontaktirali su jedan drugog i organizovali susret.

Ričard je došao sa svojom porodicom – suprugom i decom koji su takođe s nestrpljenjem iščekivali da se njihov muž, odnosno tata susretne sa sinom kojeg nije video gotovo 6 decenija. Džimi je takođe došao sa svojom porodicom – suprugom i sinom.

- Držao sam Džimija u rukama svega dva puta i svih ovih decenija osećao sam ogromnu prazninu u srcu – izjavio je vidno uzbuđeni Ričard okupljenim novinarima koji su došli da zabeleže ovaj dirljivi susret.

Iznenađenje je bilo veće kad je Džimi saznao da je Ričard dugo godina živeo od njega na svega pola sata udaljenosti vožnje automobilom. Pa ipak, sudbina tada nije dozvolila da se sretnu...

Kad su se 23. aprila videli po prvi put posle 57 godina, nisu mogli da zadrže suze radosnice. Plakali su i članovi njihovih porodica, ganuti emocijama koje otac i sin nisu uspeli da obuzdaju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA