≫ 

Rodila je 11-oro dece i ne namerava da stane: "Naša porodica je srećna, želimo da nas bude još više"

Otkako se udala, nije prošla godina a da Kortni Rodžers nije bila u drugom stanju

  • 6
Courtney Rogers, 11 dece u 10 godina

Foto: Instagram/Courtney Rogers

Kortni (36) i Kris (32) Rodžers oduvek su želeli da imaju veliku porodicu. Danas imaju jedanaestoro dece i kažu da bi želeli da dobiju makar još jedno.

Žive u okrugu Santa Fe u Novom Meksiku. Venčali su se 2008. i od tada su izrodili 6 dečaka i 5 devojčica - Klint (11), Klej (9), Kejd (8), Kali (7), Keš (6), blizance Kolt i Kejs (5), Kalena (4), Kejdi (3), Korali (23 meseca) i Karis (šest meseci). Kortni je bila najstarija od šestoro braće i sestara, a budućeg muža Krisa koji ima devetoro mlađih braće i sestara upoznala je 2007. godine u crkvenom kampu u Džordžiji. Otkako se udala, samo devet meseci nije bila trudna.

Par, čiji su mesečni troškovi samo za hranu oko 1.200 američkih dolara, odlučio je da deca ne idu u školu, već da uče od kuće. Žive na ranču koji ima 12 hektara, a jedini izvor prihoda je plata „glave porodice“.

U januaru su morali da prestanu sa odlascima na izlete i u restorane, jer im je to predstavljalo pozamašan trošak – oko 1.000 dolara mesečno.

Deca nose nasleđenu odeću i obuću, a majka Kortni, koja nije zaposlena, otkriva da uglavnom kupuje na akcijama kako bi uštedela novac.

- Ljudi su me kritikovali što imam toliko dece koja su jedna drugom do uveta – kaže Kortni.

- Oni koji pitaju kako mogu svojoj deci da posvetim dovoljno pažnje obično su oni koji decu šalju u školu. Ne razumem njihovu logiku, ja se bavim svojom decom 24 sata dnevno.

Obrazovanje kod kuće znači da svaku lekciju može lako da prilagodi deci i da ih ujedno ne prisiljava da satima mirno sede, kao što to moraju da rade deca koja odlaze u školu.

Kortni, takođe, podučava lokalnu decu u nedeljnoj školi u crkvi; otkriva da ponekad ima četvoro dece koja čekaju da bi im dala zadatke iz matematike dok ona najmlađim naslednicima menja pelene.

- Nikada nisam patila od jutarnjih mučnina. Obožavam da budem u drugom stanju, da imam što veću porodicu, da razmišljam o tome kakva će biti beba koju ću roditi i kakvo ću joj ime dati. Suprug i ja ne koristimo zaštitu od trudnoće, ali ne iz verskih razloga; ja jednostavno ne volim da pijem tablete – otkrila je Kortni.

Jutra u njihovoj porodici su, kaže ova mama, najluđa, ali ni ostatak dana ne prolazi bez dinamike:

- Ustajemo rano, oko pola osam, i počinjemo sa pripremama za dan. Starija deca imaju zadatke i kućne poslove koje obavljaju i tako nam pomažu. Uglavnom svi učestvujemo u spremanju ručka; popodne mlađa deca idu na spavanje, a starija ili odmaraju ili rade domaće zadatke. Kris obično dolazi kući kasno popodne i svi smo zajedno na večeri; najčešće pravim tortilje, jagnjetinu ili picu.

Uprkos tome što Svetska zdravstvena organizacija preporučuje razmak od 18 do 24 meseca između trudnoća, Kortni se toga ne pridržava.

- Prvu bebu sam rodila kad sam imala 25 godina i tad nisam mislila da ću tako brzo roditi toliko dece. Ali, svoju porodicu ne bih menjala ni za šta na svetu – decidna je ova mama.

Praznici u domu ove 13-člane porodice su vrlo živopisni, veseli i bučni.

- Već od novembra počinjemo da pripremamo poklone jedni za druge. Sva deca za Božić dobijaju pidžame i tradicionalne čarape napunjene poklonima. Dom kitimo barem mesec dana pre praznika, kako bismo stvorili svečanu atmosferu – prepričava Kortni.

Ona i njen suprug otkrivaju da ne bi voleli da ostanu na jedanaestoro dece.

- Bar još jedno da rodim – čežnjivo kaže ova hrabra mama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Masala...

    11. maj 2021 | 15:04

    Sve dok sami hrane i podizu decu, neka radja...ne zavise od socijalne pomoci,pa neka sami planiraju velicinu porodice. Vidi se da su srecni, zato svaka cast ovoj majci!!!

  • Xx

    11. maj 2021 | 13:54

    Stani malo... Odmori....

  • Ena

    11. maj 2021 | 14:52

    To je sekta. Zaboravila sam kako se zove ali nesmeju da kiretiraju, dokle god mogu žene radjaju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA