≫ 

Danas je Međunarodni dan porodice: "U obavezi smo da je zajedno čuvamo, ojačamo i snažimo"

Namera da se porodica vrati na mesto koje joj pripada u srpskom društvu pokazana je i formiranjem Ministarstva za brigu o porodici i demografiju

  • 3
Žena, mižkarac, beba, livada, porodica, cveće Foto: Pixabay

Danas se obeležava Međunarodni dan porodice i tim povodom Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju želi da istakne važnost porodice kao jednog od najčvršćih stubova opstanka i razvoja jednog društva.

Namera da se porodica vrati na mesto koje joj pripada u srpskom društvu pokazana je i formiranjem Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, saopšteno je iz ovog ministarstva.

- Ministarstvo je već obišlo više od trideset opština i gradova u Srbiji, a u narednom periodu to će i nastaviti da radi, jer je jedan od ciljeva da posetimo sve lokalne samouprave, da razgovaramo sa ljudima i da sagledamo sve primere dobre prakse - navedeno je između ostalog.

Kako je rečeno, ministarsvo će napraviti sveobuhvatni dokument, na osnovu koga će predložiti niz mera i predloga zakonskih rešenja, u cilju unapređenja i očuvanja porodice, porodičnih vrednosti i srpskog društva u celini.

- Porodica je naša primarna kuća i svi zajedno smo u obavezi da radimo na tome da čuvamo prosperitet porodice i da pokušamo da je zajedničkim snagama ojačamo i osnažimo - kažu iz Ministarstva za brigu o porodici i demografiji i dodaju da danas, kao i svakog drugog dana, imamo obavezu da vodimo računa o svakom članu naše porodice, da negujemo dobre odnose pune međusobnog poštovanja i ljubavi, jer na taj način čuvamo svoju porodicu, svoj grad i svoju državu.

Video: Porodica od 11 muzičara potvrdila izreku: Gde čeljad nisu besna, ni kuća nije tesna

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • A. P

    15. maj 2021 | 20:53

    Porodica je stub i stabilnost Srbije. Srecan dan porodice. Jaka porodica, jaka drzava.

  • Vuk

    15. maj 2021 | 16:42

    Bravo, ČESTITAM!!!! I treba da dođe vreme da počnemo braniti PORODICU i IMOVINU oružjem, od kriminalaca i lopova?!?!?! Srbijo DONOSI ZAKON!

  • nikolas

    15. maj 2021 | 23:30

    CUVAJMO PORODICU I SELO PA CEMO SACUVATI SRBIJU!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA