"Zajedništvo, ljubav i nesebično davanje ključ su uspeha svake srećne porodice"

Problemi koji su sastavni deo života, mnogo lakše se prevazilaze ako je porodica jaka i ujedinjena

  • 0
Svečana slavska slava Božićna trpeza, večera, porodica, porodična, ručak, proslava, nazdravljati Foto: Shutterstock

Sloga, poštovanje, ljubav, podrška, jedinstvo, poštovanje tradicionalnih vrednosti... Povodom Međunarodnog dana porodice, koji se obeležava danas u celom svetu, Milanka i Bogoljub Karić obratili su se javnosti preko društvenih mreža i podsetili na značaj institucije porodice.

- U osnovi jedne zdrave porodice je ljubav, saosećanje, sigurnost, nežnost, odanost i prijateljstvo. Porodica je institucija u kojoj su njeni članovi povezani neraskidivim vezama, u kojoj se poštuju lične granice, ali i se i ostvaruje određena vrsta samostalnosti svakog pojedinca. Članovi porodice osećaju se kao da žive sa prijateljima u koje imaju poverenja - napisao je Bogoljub Karić.

On je podsetio da se brojni problemi koji su sastavni deo života, mnogo lakše prevazilaze ako je porodica jaka i ujedinjena.

- Primer naše porodice dokazuje da je zajedništvo, ljubav i nesebično davanje ključ uspeha i održivosti porodice kao osnovnog jezgra svakog društva - istakao je Karić i dodao:

- Poštovanje tradicije i vekovna iskustva koja opstaju na ovim prostorima dokazuju da umemo da očuvamo temeljne vrednosti porodice. Savetujem vam da ukoliko ste daleko od svojih roditelja i drugih članova porodice, ako ih odavno niste čuli, nazovite ih, poklonite im malo pažnje.

Biznismen čiji je poslovni uspeh neraskidivo vezan za članove njegove porodice uputio je poruku i svim roditeljima:

- Roditelji, pozovite svoju decu, prošetajte, popričajte! Neka druženje jednom nedeljno i razgovori postanu rituali koji će pomoći razvijanju i očuvanju zdravih i kvalitetnih odnosa u porodici! Meni je porodica uvek bila izvor sreće, nove energije, ljubavi, volje da iznova nastavim da se borim za bolju i uspešniju budućnost.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA