Koliko košta da se beba rodi u Americi: Basnoslovne cifre porođaja preko okeana

Dok je u Srbiji porođaj uglavnom besplatan, osim ako se ne odlučite za privatnu kliniku, u Americi je potrebno čitavo bogatstvo da postanete roditelj

  • 12
trudnice, pregled, bolnice, porođaj Foto: Freepik/serhii_bobyk

Dolazak bebe na svet jedan je od najlepših trenutaka u životu roditelja. Ipak, nalete sreće često prekinu naleti briga, koliko to sve košta i koliko je zaista potrebno izdvojiti novca pre nego što beba uopšte bude rođena.

Pregledi, kontrole, razni genetski testovi iziskuju mnogo novca. Za razliku od Amerike, porođaj u Srbiji je besplatan.

A, koliko to sve košta preko okeana, podelio je jedna korisnik na društvenoj mreži Tviter, koji je postavio račun iz bolnice, u kojoj je rođeno njegovo treće dete.

Račun se odnosi na cenu porođaja i boravka u porodilištu, a samo korišćenje usluga bolnice košta više od 42.000 dolara, odnosno više od 34.000 evra.

Ukupan iznos, koji podrazumeva testove krvi, lekove, gorenavedeno korišćenje usluga bolnica i anesteziju iznosi 62.554 dolara, odnosno 51.152 evra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mery.Loo

    25. maj 2021 | 15:20

    I u Beogradu košta, samo se o tome ne govori. Ako hoćete iole pristojno da vas porode bez komplikacija, morate unapred da krčite put $$ i u dogovoru sa doktorom izaberete datum kad je on dežuran na klinici. Sve ovde košta samo se svi prave ludi. Rešenje: totalno odvojiti državnu službu od privatne, visoke kazne za rad na “crno”.

  • Perke

    25. maj 2021 | 15:58

    Vidi, kod nas džabe, ali, maznu ti dete.. pa sad vidi da li si dovoljno bogat da kupujes jeftine cipele...

  • Detmich

    25. maj 2021 | 15:47

    Moja zena se porodila 2001.Porodjaj je kostao tada 10.000$,stim sto je nase osihuranje pokrilo sve troskove! Tako da malo ko iz svog dzepa placa sada te velike sume.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA