Rekli joj da nosi šestorke, pa osmorke, a onda, navodno, rodila 10 beba: Oboren svetski rekord?

Ova 37-godišnjakinja, koja već ima šestogodišnje blizance, navodno je sada rodila sedam dečaka i tri devojčice

  • 0
Bebe porodilište Ilustracija; Foto: Shutterstock

Južnoafrikanka Gosijame Tamara Sitole tvrdi da je rodila desetorke, što bi bio novi svetski rekord, ako lekari potvrde da je ovo istina.

Ova 37-godišnjakinja, koja već ima šestogodišnje blizance, navodno je sada rodila sedam dečaka i tri devojčice, carskim rezom u bolnici u Pretoriji u ponedeljak uveče.

Njen suprug Tebogo Tsotetsi, inače trenutno nezaposlen, rekao je novinarima da je "srećan i emotivan" zbog novonastale situacije, prenosi "Daily Mail".

Gosijame je istakla da je reč o prirodnoj trudnoći, iako su ovakve trudnoće gotovo uvek rezultat veštačke oplodnje, kad se više oplođenih embriona stavlja u materice kako bi se povećale šanse da pacijentkinja zatrudni.

Ovakve vesti stižu samo mesec dana nakon što je Halima Kise sa Malija rodila devetoro dece u bolnici u Maroku, ali je ona zatrudnela veštačkom oplodnjom.

Vesti su objavljene u lokalnim novinama "Pretoria News", a svi svetski mediji su preneli ovu zanimljivost, iako niko od njih nije uspeo da stupi u kontakt sa lekarom ili porodilištem.

- Imamo sedam dečaka i tri devojčice. Bila je trudna sedam meseci i sedam dana. Srećan sam i pun emocija. Ne mogu puno da pričam - rekao je suprug ove žene za tamošnje medije.

Sitole, inače vlasnica prodavnice, pre porođaja rekla je da su joj lekari prvobitno rekli da nosi šestorke, pa osmorke, a tek tokom porođaja otkrivene su još dve bebe. Ona je imala komplikovanu trudnoću - mučili su je bolovi u nozi i česte jutarnje mučnine.

Nije navedeno u kakvom su zdravstvenom stanju bebe.

Inače, prethodni svetski rekord drži Nadija Sulman koja je 2009. godine u bolnici u Kaliforniji rodila osmorke, šest dečaka i dve devojčice.

Ova trudnoća bila je rezultat veštačke oplodnje, a bebe su rođene 9 nedelja pre termina. Sve su preživele, Nadija je dobila nadimak "oktomama", a nedavno su njena dečica proslavila 12. rođendan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA