≫ 

Gde je granica u kupovini poklona nastavnicima? "Mislio sam da dignemo kredit i kupimo im dva stana"

Na spisku je široka lepeza darova kojima đaci ili pak roditelji žele da iskažu zahvalnost razrednom starešini

  • 36
Nastavnici, poklon, deca, odeljenje, škola Foto: Shutterstock

Pred kraj školske godine svi roditelji se, osim sa zaključivanjem ocena, suočavaju sa još jednim "problemom": šta kupiti razrednom starešini u znak sećanja? Čini se da je nekada čitava stvar bila daleko jednostavnija, ali od pojave popularnih aplikacija za ćaskanje i Vajber grupa sve je podignuto na novi nivo.

Osim oko toga šta treba kupiti, roditelji se najčešće sukobljavaju i zbog odluke ko će obavezu preuzeti na sebe, a posebno koliku svotu novca bi trebalo odvojiti.

Jedan otac iz Srbije prilično je burno reagovao, pretpostavlja se zbog cifre koja je bila predložena, a poruka iz prepiske je osvanula i na Tviteru.

- Ja sam mislio da svi udružimo sredstva u jednoj banci i primamo platu na jednom mestu, pa podignemo stambeni kredit i kupimo dve garsonjere - jednu za direktora, a drugu za razrednu - napisao je on ironično.

Mnogi roditelji su podržali ovog tatu, kako komentarima tako i objavljivanjem svojih poruka iz roditeljskih Vajber grupa.

Ispod komentara na ovoj Tviter objavi mogu da se vide i komentari drugih roditelja koji su imali istu ili sličnu situaciju.

- U jednoj školi uciteljici se kupuje računar za rastanak ili roditelji plaćaju putovanje u Rim ili Pariz - podelila je ideje za poklone jedna mama, dok je jedan tata napisao da je preklinjao svoju ženu da ga ubaci u Vajber grupu i da nije htela.

- Bravo za tatu! Posle ovog predloga su se svi verovatno ućutali - bio je jedan od komentara.

- Pa bukvalno da vrištiš. Jedan od predloga bio je dijamant u blisteru, odlepila sam i izašla iz grupe - napisala je jedna mama.

Jedan razredni starešina našalio se na svoj i na račun kolega.

- Pošteno. Ja sam razredni, ne bih imao ništa protiv - napisao je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • istina

    12. jun 2021 | 15:59

    Uzas! Ovde u CH se isto roditelji organizuju na WhatsApp grupi da kupe poklonDogovorili smo se da deca donesu svi po 5 franaka!?!? Da se kupe tri buketa cveca za dve uciteljice i direktorku! Da napomenem da je moje dete u razredu sa decom ciji su roditelji multimilioneri 🤷‍♀️Pa vi kupujte dijamante 🙈🙈

  • Violeta

    12. jun 2021 | 16:24

    Ovaj glupi obicaj postoji samo u Srbiji

  • Jelena CG

    12. jun 2021 | 16:16

    Prosvjetni sam radnik, ali ovo sa poklonima je sve mjere prevazišlo. Uostalom, šta god da dobiju njima se ništa svidjeti neće. Pojedine koleginice su dobile daniel klein satove, ali to je njima naravno ispod časti, neke su dobile srebrne narukvice, isto im se ne sviđa. Ministarka prosvjete u CG je zabranila bilo kakve poklone za osmi mart. Tako i treba. Samo čekaju kakve će poklone dobiti, a pojedina djeca nemaju hljeba da jedu. Neka od učiteljica je naglasila djeci da nikako ništa joj ne kupuju, nego da taj novac koji ke namijenjen njoj, uplate bolesnoj djeci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA