• 0

Majka upozorava posle smrti sina: Proverite deci mreže, emotikoni su im šifre za nabavku droge

, Telegraf

Posle smrti sina, Laura je počela da se zalaže za zaštitu i bezbednost dece na internetu

  • 0
mobilni telefoni, poruke, dopisivanje, reakcije

Foto: Shutterstock

Laura Berman i njen suprug izgubili su sina (16), zbog predoziranja drogom. Čitav njihov svet srušio se u jednom danu, a sada upozoravaju druge roditelje na opasnosti koje vrebaju na interentu, kojih oni sigurno nisu svesni.

Naime, diler nedozvoljnih supstanci stupio je u kontakt sa njihovim sinom, putem jedne društvene mreže i ponudio mu fentanil, koji ima slično dejstvo kao heroin.

Ono što ona do tada nije znala, i na šta sada upozorava ostale roditelje, je da dileri u komunikaciji koriste emotikone, koji označavaju nedozvoljene supstance.

- Našeg dečaka više nema. Diler droge se povezao s njim preko društvene mreže i ponudio mu fentanil - rekli su neutešni roditelji.

Posle smrti sina, Laura je počela da se zalaže za zaštitu i bezbednost dece na internetu.

Pre tri dana na svom profilu Laura je na Instagramu objavila 12 emotikona (znakova) na koje bi roditelji trebalo da obrate pažnju i njihova značenja. 

Lista emodzija koji predstavljaju drogu

Ilustracija: Nikola Jovanović

- Tinejdžeri danas na internetu i društvenim mrežama o drogama tečno govore koristeći emotikone. Umesto da koriste reči i konstruišu rečenice, tinejdžeri koriste emotikone kako bi izrazili misli ili osećanja u razgovoru s prijateljima i strancima. Zato je veoma važno da roditelji nauče jezik koji koriste naša deca - upozorila je Laura.

Lista emodzija koji predstavljaju drogu

Ilustracija: Nikola Jovanović

Njena objava naišla je na mnoštvo reakcija, a uglavnom su to poruke zahvalnosti. Kroz komentare se može zaključiti da većina roditelja ne zna za ovu pojavu.

- Hvala ti, nisam imala pojma. Jutros sam razgovarala sa svojim tinejdžerima o ovome i znali su značenje većine emotikona. Ovo je strašno - bio je samo jedan od komentara.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima