≫ 

5 praktičnih načina kako da organizujete dečiji kutak: Saveti koji štede prostor i vreme

Dečija soba je sinonim za nered i haos sa igračkama svuda naokolo

  • 0
Dečija soba, neuredna soba Foto: Shutterstock

Pored svih stvari koje su im svakodnevno potrebne, roditelji imaju još jedan teret sa kojim moraju da se bore a to su - igračke. Kako deca rastu, njihove igračke, bojice, potrebno, nepotrebno, svakim danom se sve više nagomilava.

Dečije stvari su uglavnom razbacane na sve strane, pa ni oni često ne mogu da pronađu omiljenu igračku. Naprosto, one se nalaze svuda i za tren oka - zauzeće celu kuću.

Sigurno ste nekada doževeli da koliko god čistili njihovu sobu, nekada jednostavno nema kraja, a i ako je sredite, posle par sati igre stanje sobe bude nikad gore.

Umesto da samo prebacujete igračke i stvari s jednog mesta na drugo, punite i praznite kutije i pravite novi raspored, primenite ove ideje koje vam mogu pomoći kada sledeći put rešite da napravite malo reda u sobi vaših mališana.

Polica za knjige

Umesto da zauzimate mesto na policama, možete napravite ove praktične i na taj način osloboditi prostor za druge igračke. Omiljenu dečiju knjigu imaćete uvek na dohvat ruke, a ovako ćete izbeći bojanje i cepanje stranica.

Tegle za bojice

Ovo je sjajan način da odložite flomastere, bojice, pa čak i makaze. Teglu možete zajedno ukrasiti sa mališanom, tako što ćete lepiti stikere ili je oslikati temperama.

Kutije za skladištenje igračaka

Ovako ćete i vi i dete znati gde se koja igračka nalazi. Označite šta se nalazi na kutiji, a nju takođe možete ukrasiti. Pisanjem i crtanjem podstičete dečiju kreativnost i učite ih redu i organizaciji.

Vreća od tila

Zavežite veliku vreću od tila, ili nekog drugog materijala i okačite je na zid od ekser, pa na jednostavan način odložite sve plišane igračke na jedno mesto.

Viseća polica

Ako volite da su sve igračke u dečijoj sobi dostupne vašim mališanima, rešenje koje vam se nudi je u vidu visećih polica. Ove police su takođe dobro rešenje jer deca lako pamte gde se koja igračka  nalazi i za čas će moći sami da pospreme sobu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA