• 14

Dve žene izgovorile sudbonosno "da" u Budvi: Sklopljen prvi istopolni brak u Crnoj Gori

Čim je u Crnoj Gori stupio na snagu zakon koji omogućava brak između partnera istog pola, dve žene sa Balkana koje rade u inostranstvu obratile su se sa zahtevom da se venčaju

  • 14
Držanje za ruke, žene, istopolni brak, gej

Ilustracija: Foto Shutterstock

Opština Budva prva je u Crnoj Gori na čijoj teritoriji je zaključeno prvo životno partnerstvo osoba istog pola.

To je za Vijesti izjavila sekretarka za lokalnu samoupravu Milijana Vukotić Jelušić.

U pitanju su dve mlade žene, koje su poreklom sa Balkana, a žive i rade u inostranstvu.

- One su se obratile Sekretarijatu za lokalnu samoupravu odmah po stupanju na snagu Zakona o životnom partnerstvu lica istog pola, odnosno 15.07.2021. godine - kaže Vukotić - Jelušić.

- Naravno, mi smo kao opština preduzeli sve neophodne postupke kako bi se ovaj zakon i svi podzakonski akti u vezi sa istim mogli nesmetano primenjivati. Obezbedili smo registar partnerstava, propisani izvod iz registra koji se uručuje partnerima odmah po zaključivanju partnerstva, kao i prisustvo odbornika u skladu sa pomenutim Zakonom.

Vukotić - Jelušić je istakla da su u toku same ceremonije, koja je upriličena u zgradi Opštine Budva, partnerima predočena prava i obaveze u skladu sa Zakonom, a rečima Duška Radovića o ljubavi i zajedničkom životu je objašnjeno i ono što nije obuhvaćeno zakonom.

- Raduje nas da smo bili u prilici da prvi primenimo Zakon o životnom partnerstvu i želimo sreću i puno ljubavi partnerkama u zajedničkom životu - poručuje Vukotić Jelušić.

Da li podržavate istopolne brakove?

Glasajte

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima