≫ 

Fotografisala je kćerku i primetila nešto neobično na njenom licu: Dete je ubrzo dobilo veštačko oko

Analize krvi i MRI otkrili su da je devetomesečnoj devojčici tumor rastao u oku

  • 1

Džejmi-Li Šmicer (31) iz Australije 2017. godine je fotografisala svoju kćerku, a onda je na snimku videla neobični tamni deo na njenom desnom oku. Bilo je tamnije od drugog, a u dužici oka bio je prisutan beli sjaj.

Iako je u prvi mah zanemarila čudnu promenu, posle nekoliko meseci oko je postalo tamnije, a Džejmi je primetila da njena kćerka neprestano trlja oko. Odvela ju je kod lekara koji je rekao da nema razloga za brigu, ali je zabrinuta mama ipak odlučila da potraži mišljenje očnog specijaliste.

Analize krvi i magnetna rezonanca otkrili su da je devetomesečnoj Ivi Mej tumor rastao u oku. Kako bi se devojčici spasio život, oko je trebalo ukloniti.

- Kada smo čuli vesti o tumoru, bili smo šokirani - ispričala je Džejmi.

- Budući da je bio toliko blizu vidnog živca, hirurzi su bili zabirinuti da će se proširiti. Razmišljala sam da li je uklanjanje oka ispravna stvar, ali sam verovala lekarima.

Posle uklanjanja oka, lekari su izvršili biopsiju i ustanovili da je tumor kancerogen. Nekoliko meseci kasnije devojčici je ugrađena očna proteza.

Ivi Mej još uvek može da pokreće kapak, da trepće i plače kao i inače. Devojčica sada ima četiri godine i uživa u srećnom životu, vozi bicikl i igra se kao i svako drugo dete.

- Jako sam pozitivna i pokušavam da prikažem da je drugačije lepo, jer ona ne izgleda kao sva ostala deca, ali želi da se oseća lepo i da prihvati da je ona u redu. Ponekad primetim kako gleda sebe u ogledalo, ali onda i sama kaže: "Mama, drugačije je lepo, zar ne?! - kaže Džejmi.

Ova mama život svoje drugačije devojčice beleži na Instagram profilu "Ourdarlingwarrior", što znači "naš dragi borac".

U opisu profila, koji prati više od 33.000 ljudi, navodi da ona odgaja pravog borca, a u fokusu fotografija su upravo oči ove hrabre devojčice.

Video: Čudo iz blizine: Ovako je izgledala transplantacije rožnjače kod malog Aleksandra starog samo deset dana

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    29. jul 2021 | 19:31

    Kad bi mi stariji sve bolesti koje napadnu decu mogli preuzeti na sebe?Ali ne moze!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA