≫ 

Veronika (36) je prvo dete rodila sa 14: "Imam 11 potomaka i rađaću još, ne koristim kontracepciju"

Zbog broja potomaka ova mama je često na meti osuda

  • 1
Veronica Merritt Foto: TikTok/@thismadmama

Maloletničke trudnoće retko su planirane, ali se dešavaju sve češće. Veći procenat trudnoća ispod 18 godina događa se van naše zemlje, ali ni u Srbiji to nije retkost.

Jedna od mladih mama, koja je dete rodila sa 14 godina, je i Veronika Merit iz Njujorka. Veronika ima 36 godina, a do sada je rodila 11 dece. Osim najstarijeg deteta, svi zajedno žive u kući koja je kupljena na aukciji.

Iako je veoma mlada postala mama, Veronika želi još šestoro dece. Zbog svoje mnogobrojne porodice postala je prepoznatljiva na društvenim mrežama, gde je kritikuju zbog broja potomaka.

- Idi sa društvenih mreža, bolje brini o deci! Nikoga nije briga što ti imaš toliko dece - samo je jedan od komentara koje Veronika dobija.

Kaže da su njena deca voljena i da smatra da je sudbina što je njoj dodeljena uloga da bude njihova mama.

- Dobijam mnogo negativnih komentara. Često me pitaju da li sva deca imaju istog oca i da li, na primer, imamo televizor. Poželim da takvim ljudima poklonim ogledalo kako bi gledali u sebe i svoja posla, a ne u moj život - podelila je svoje emocije Veronika u jednom od videa na društvenoj mreži TikTok.

Ona je, inače, umetnica i živi u kući koju je kupila sa suprugom Martijem (37) 2020. godine, sa desetoro dece - Endrjuom (16), Adamom (15), Marom (13), Dašom (12), Darlom (10), Mervelusom (8), Martalajom (6), Amelijom (4), Dilajlom (3) i Donovanom (1).

Mama tinejdžerka 11 dece Foto: Instagram/thismadmama

Veronika ne koristi kontracepciju

Na uređenje doma koji sada vredi više oko 800.000 evra, potrošili su samo 2.000 evra.

- Ne morate da kupite skupu kuću; uštedite novac i preuredite dom koji će na kraju više vredeti. Potražite investicijske nekretnine da vidite sve što vam se nalazi u blizini - podelila je savet ova mama.

Za britanski San ispričala je kako je neočekivano zatrudnela u školi, posle čega se udala i razvela od svog tadašnjeg dečka, oca najstarije dvoje dece.

- Srednju školu sam završila sa odličnim uspehom, pokušala sam da odem i na fakultet, ali sam se oba puta razbolela, prošle godine sam ostala bez bubrega - priča Veronika.

S obzirom na to da njena porodica broji mnogo članova, njen suprug spava u podrumu, kako bi bilo mesta za sve.

Veronika, koja na Instagramu i TikToku deli detalje svoje velike porodice, kaže da nikada ne koristi kontracepciju.

- Neka deca su planirana, ali ne mogu da uzimam kontracepcijske pilule, jer moja bolest znači da sam sklona stvaranju krvnih ugrušaka. Želela bih da imam još šestoro dece. Ukupno sam trudna bila osam i po godina - iskrena je Veronika.

Mama tinejdžerka 11 dece Foto: Instagram/thismadmama

Decu vozi školskim autobusom

Kako je za za toliki broj članova nemoguće naći automobil, ova mama je nedavno kupila stari školski autobus.

- Nemamo mnogo troškova. Imamo kuću sa devet spavaćih soba, sada i autobus, nemamo nikakva dugovanja ni hipoteke - kaže ona i dodaje da jedinu pomoć koju njena porodica prima je u vidu hrane.

- Nemojte me mrzeti zbog toga, dobijamo pomoć u vidu hrane. Barem privremeno dok moja prodaja slika ne dostigne određeni nivo - iskrena je bila.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Komsinica Cica

    12. avgust 2021 | 12:03

    Neka su joj deca ziva i zdrava. I neka joj je Bog u pomoc. Jer vidim da ima zdravstvene probleme, a mozda i psihicke. Jer ako zna da je bolesna, sta ako joj se nesto desi, ko ce gajiti tu decu. A ocevi se nigde ne pominju.. 🤔

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA