≫ 

9 najlepših imena za decu rođenu u jesen: Jedno će vas posebno iznenaditi, a nije retko u Srbiji

Ime koje će dete krasiti čitavog života roditelji ne biraju olako

  • 10
Beba, jesen, dete Foto: Shutterstock.

Došlo je vreme da uživamo u poslednjim danima leta i polako se pripremimo za hladne i kišne jesenje dane. Iako mnogi ne vole tmurno vreme, neki mu se ipak raduju, jer će na svet baš kada stigne jesen doći i jedan novi život.

Parovi koji će ove jeseni postati roditelji mogu da biraju između pregršt prelepih i živopisnih imena koja su inspirisana svim stvarima koje ovo godišnje doba donosi.

Svi roditelji znaju da je davanje imena detetu važan i odgovoran posao, pa je u skladu sa tim i nastala latinska poslovica "Nomen est omen" koja u prevodu znači "ime je znak". 

Imena za bebe rođene u zlatnim jesenjim mesecima povezana su sa prirodom i bojama koje oduzmaju dah, pa smo sigurni da će vas najpopularnija imena za "jesenje bebe" inspirisati.

1. Dunja

Ime koje simbolizuje zdravlje i lepotu. Zato je devojčicama davano kako bi bile lepe i zdrave. Pored ove simbolike, neminovno je da ovo ime neodoljivo podseća na jesen i miris dunja.

2. Dalija

Ime koje vodi poreklo od istoimeneog cveta dalija, koje je poznato kao kraljica jesenjih cvetova. Jedno od najpopularnijih tumačenja simbolike ovog imena je da će devojčica koja ga nosi biti ona koja je rođena da donese radost.

beba, bebe, roditeljstvo foto: pixabay.com

3. Jora

Ovo ime je hebrejskog porekla i znači "jesenja kiša".

4. Kiša

Verovali ili ne, iako je neobično i smelo, ovo ime nose i devojčice rođene u Srbiji. Simbolika imena je veoma zanimljiva i označava devojčicu koja donosi život.

5. Dimitra

U grčkoj mitologiji Demetra je bila boginja žetve i plodnosti, kao i čuvarka braka.

6. Dimitrije

Još jedno ime grčkog porekla koje je veoma popularno u Srbiji. U prevodu znači "zemljin rod", odnosno onaj koji je posvećen bogu.

7. Đorđe

Varijanta grčkog imenа Georgios, što znači "zemljoradnik".

8. Balša

Staro srpsko i crnogorsko ime koje u poslednje vreme uživa sve veću popularnost, a označava snažnog i krupnog momka koji "i drveće obara".

9. Goran

Ovo muško ime je 70-ih bilo veoma popularno, a danas ga retko možemo čuti. Ime Goran označava čoveka koji živi u gorama i šumama, a jasno je da je šuma u jesen najlepša.

Video: Prijovićka otkrila kakvo ime će nositi naslednik Živojinovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bole

    8. septembar 2021 | 20:03

    Pre nedelju dana dobio sam cerkicu,zove se Neda❤

  • Gm

    8. septembar 2021 | 19:05

    Jedino Dimitrije, a ovo je daleko bilo.... Zamisli das detetu ime Kisa?! Pa kad drustvo zagrmi evo nam kise, a ono svi pozevaju u nebo! Ma idi begaj.... 😂😂😂😂

  • VA

    8. septembar 2021 | 18:58

    Moja skolska drugarica se zove Jesenija 🍁🍁

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA