≫ 

Dečak sa fotografije koja je rasplakala svet potpuno ozdravio: Završio sa hemioterapijom i ide u školu

Dirljiva priča koja pokazuje svu snagu sestrinske ljubavi

  • 3
Beckett Beket Foto: Facebook/Beckett Strong

Beket Burgu (6) je dečak kojem je u aprilu 2018. godine dijagnostikovana akutna limfoblastična leukemija, a fotografija koju je godinu dana kasnije objavila njegova majka Kejtlin rasplakala je svet.

Beket, koji je tada imao četiri godine, stajao je pored wc šolje i povraćao posle hemoterapije, a pored njega je, bodreći ga, stajala  njegova sestrica Obri.

Fotografija je ubrzo postala viralna, a mali Beket je dobio poruke podrške iz celog sveta.

Dečak je 23. aprila 2018. godine dobio visoku temperaturu, ali su lekari rekli da je reč o upali uha i prepisali mu antibiotike. Roditelji su se u Hitnu pomoć javili sledećeg dana, jer Beketu temperatura nije spadala, naprotiv samo je rasla. U dečijoj bolnici urađene su mu sve analize, posle kojih je uspostavljena strašna dijagnoza. Porodica je, prirodno, bila prestravljena, a pored lekara posebnu ulogu u borbi za život malenog Beketa odigrala je njegova godinu dana starija sestra Obri.

Njihova majka Kejtlin sada je objavila da se Beket vratio u školu i da je prošle nedelje završio sa hemoterapijom.

- Njegov onkolog je ušao i rekao da nema više hemoterapije, da je gotovo i da je sve rešeno. Beket je bio šokiran, lice mu se ozarilo - rekla je Kejtlin za Njujork Post.

Njegova sestra Obri, koja sada ima sedam godina, imala je veliki uticaj na brata i mnogo mu je pomogla da prebrodi opaku bolest.

- U njoj je video majčinski lik, ali sada je postao nezavisniji. Kad god Obri pokuša da mu pomogne oko nečega, on insistira na tome da će to učiniti sam. Sada mogu da se igraju normalno kao ostali braća i sestre - rekla je Kejtlin.

Inače, Beket je preležao i korona virus.

Težak period iza dečaka i njegove porodice

Posle uspostavljanja dijagnoze, Beket je u bolnici proveo mesec dana, a Obri je bila kod bake. Najmlađa kćerka Čendler živela je kod ujaka.

Kada se vratio iz bolnice, Beket je bio veoma slab. Nije mogao da hoda, mnogo je smršao. U to vreme Obri je bilo veoma teško, nije znala kako da se nosi sa situacijom. Stalno je htela da se igra sa svojim bratom, ali to jednostavno nije mogla. Tada još nije bila ni svesna čitave situacije, pa se često pitala zašto je pospan, zašto često ide u toalet i slično.

- Nije znala šta se događa, ali joj je bilo jasno da nešto nije u redu. Pomagali smo joj da to prebrodi - kaže ova mama.

Posle nekog vremena i Obri je želela da nauči sve o lekovima i medicinskoj opremi svog brata. Roditelji su joj objasnili da je bolestan, da je reč o bolesti koja ne može da se prenese u školi, vrtiću ili u parku, da se ne može sprečiti, ali i da se ona neće razboleti od toga.

Od tada je sve vreme bila uz brata. Konstantno mu pomaže i uvek mu je najveća podrška, pokazujući na delu kolika je snaga sestrinske ljubavi.

- Još uvek se malo muči. Posledica hemoterapije je bol u nozi, ali je zaista srećan - zaključila je Beketova mama Kejtlin.

Video: Dima ima 9 godina, leukemiju i želju koju mu je ispunio Putin: Hokejaški trening

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA