≫ 

Suzi je postala mama u 50. godini: "Deca dođu onda kada je suđeno"

Suzi je rekla da ona i njen suprug Toni nisu tražili pomoć vezano za neplodnost jer nisu ni znali kakve opcije postoje

  • 3
Susie Troxler

Foto: Facebook/Susie Troxler

Suzi (50) i Toni Troksler (61) ove godine proslavili su prvi Dan zahvalnosti u novoj ulozi - roditeljskoj. Ova žena, inače psiholog iz Severne Karoline, rodila je kćerkicu Lili Antoniu Troksler, 29. septembra 2021. godine, posle više od decenije pokušavanja da zatrudni.

Trokslerovi su inače pokušavali da dobiju dete od kada su se venčali, pre 13 godina, ali to nisu uspevali da ostvare prirodnim putem.

Suzi je rekla da ona i njen suprug Toni nisu tražili pomoć vezano za neplodnost jer nisu ni znali kakve opcije postoje.

- Kada smo se venčali, pretpostavljali smo da ćemo imati dete, ali se to nije dogodilo. Oboje smo "stara škola" i sa nama nikada niko nije razgovarao o vantelesnoj oplodnji. To nije jednostavno bilo nešto o čemu se govorilo - rekla je ona.

To se promenilo pre otprilike tri godine, kada je Suzan otišla na godišnji pregled kod novog ginekologa.

- Na kraju pregleda, ona je postavila pitanje koje i niko do tada nije postavio, da li imam nešto da pitam, da li me nešto brine - prisetila se Suzan.

- Spomenula sam joj tada da pokušavamo da imamo bebu, a ona je rekla da zajedno možemo da poradimo na tome - kaže novopečena mama.

Ginekolog ju je odmah uputila kod specijaliste za plodnost.

Kod Suzan su potom dijagnostikovani dobroćudni mišićni tumori na materici. Najčešće se javljaju kod žena u 40-im i 50-im godinama. Ona je potom otišla na operaciju 2019. godine, ali joj je tada rečeno da ona i suprug neće moći da dobiju dete prirodnim putem.

Trokslerovi su prošli kroz nekoliko ciklusa veštačke oplodnje, a pošto nisu uspeli, pribegli su metodi doniranja jajnih ćelija.

Suzan se ovoj metodi podvrgla prvi put krajem 2019. godine, ali ni tada nije uspelo. U proleće 2020. pandemija korona virusa ih je omela u ostvarivanju njihovih želja.

U februaru su odlučili da poslednji put pokušaju i da iskoriste zamrznuti embruoni. Posle nekoliko nedelja su szanali da je Suzan trudna.

- Nemam reči koje bi opisale koliko sam bila srećna - kaže Suzan, a Toni dodaje da je sve bilo nadrealno.

U septembru se rodila zdrava devojčica, a njeni roditelji uživaju u ovoj ulozi.

- Verujem da deca dođu kada to treba da se desi, bez obzira na dob roditelja. Gledamo na to tako. Ona je naše čudesno dete - rekla je ova mama.

Video: Rodila je ćerku sa 13 godina, pa sada svi misle da su sestre: Obe izgledaju neverovatno zgodno

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA