≫ 

Majka ukrala kćerki identitet kako bi zavodila mlađe muškarce: Prevarom "zgrnula" 15.000 evra

Ona je dve godine uspešno obmanjivala ljude u svom okruženju, a upisala je i fakultet koristeći ime i podtake svog deteta

  • 1
Laura Oglesby Foto: Mountain View Police Department
Laura Oglesby Foto: Mountain View Police Department

Loren Hejs je u gradu Misuriju bila poznata kao 22-godišnjakinja koja studira, ima posao, ali i probleme sa momcima i ispitima. 

Međutim, prema sudskim tužiocima ona je, takođe, bila i žena u četrdesetima, koja je koristila podatke sa kartice socijalnog osiguranja svoje kćerke, kako bi dobila vozačku dozvolu, upisala se na fakultet i obezbedila sebi finansijsku pomoć.

Njeno pravo ime je Lora Oglsbi, a da je Loren Hejs pune dve godine verovao je čitav grad u kom je živela. 

Sve je počelo kada je 2016. godine na kućnu adresu stiglo rešenje o socijalnom osiguranju namenjeno Loren Hejs.

Ova žena je istovremeno i zavodila muškarce u ranim dvadesetima, koji nisu znali da je duplo starija nego što se predstavljala.

Laura Oglesby Foto: Facebook

- Svi su u to verovali. Imala je momke koji su bili ubeđeni da ima 22 godine - izjavio je Džejmi Perkins načelnik policije za "Njujork Tajms".

Oglesbi je čak imala svoj nalog na društvenoj mreži Snepčet, gde se pretvarala da je 22-godišnjakinja , koristeći niz filtera koji su je pomlađivali.

- Potpuno je usvojila mladalački način života: garderobu, šminku i ličnost. Verovala je da će tako postati mlada osoba u ranim dvadesetim - dodaje detektiv Stetson Švin i otkriva da je dve godine živela sa jednom porodicom koja je verovala da je ona žrtva nasilja u porodici:

- Predstavila im se kao Loren Hejs i ostala sa njima skoro dve godine. Za to vreme uspela je da pribavi vozačku dozvolu, a zatim se upisala na "Jugozapadni baptistički univerzitet". Podnela je zahtev za finansijsku pomoć i dobila 8.300 evra studentskog kredita, kao i dodatnih 6.900 evra na ime finansijskih troškova.

Laura Oglesby Kćerka čiji je identitet ukraden

Čak se zaposlila i u lokalnoj biblioteci, gde su je meštani poznavali kao Loren Hejs.

Složena prevara konačno je otkrivena posle dve godine. U avgustu 2018. policiju su najpre kontaktirale vlasti iz Arkanzasa, koje su verovale da Oglsbi koristi ime svoje ćerke da počini prevaru. Ona je u početku sve negirala, a kasnije priznala u čemu je stvar.

Sada joj preti kazna zatvora od pet godina, nakon što se izjasnila krivom po jednoj tački optužnice za namerno davanje lažnih informacija Upravi za socijalno osiguranje. Takođe, moraće da plati kaznu od 15.000 evra na ime povraćaja prava univerzitetu koji je upisala i svojoj kćerki.

Video: Svi kažu da je bolja mačka od ćerke: Tiktokerka ljubomorna na majku jer izgleda kao njena drugarica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    13. decembar 2021 | 17:27

    Da nisu znali da je starija,malo sutra,znali su oni jer im je bilo lepo sa njom,pa su se i oni pravili ludi da nista neprimecuju,donekle ispunjavali svoju seksualnu fantaziju sa njom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA