Mamu gledali popreko jer je dojila bebu u restoranu: Njen odgovor hejterima postao viralan

Uprkos preporukama zdravstvenih radnika da je majčino mleko najbolja hrana za bebu, i dalje ima onih koji smatraju da bi žene trebalo da doje decu isključivo u "svoja četiri zida"

  • 2
majka, dete, beba, dojenje Foto: Shutterstock

Iako je dojenje prirodan proces i pravo deteta da dobije svoju hranu bilo gde i bilo kad, ono je, nažalost, i dalje tabu tema.

Mnogi smatraju da žene ne bi trebalo da doje u javnosti, jer, kako kažu, "nije lepo za videti", a jedna mama je odlučila da ovom mišljenju stane na kraj.

Ešli Kajdel je majka šestogodišnjeg dečaka, a radnja se odvijala kada je on imao samo pet meseci. Naime, Ešli se suočila sa neprikladnim i osuđujućim pogledima pojedinih gostiju koji su sedeli u restoranu, samo zato što je dojila sina.

Svoje iskustvo je podelila na društvenoj mreži Fejsbuk i objavila fotografiju na kojoj se vidi da doji sina i gleda u nekog.

- Na fotografiji deluje kao da gledam u daljinu. Međutim, gledam pravo u oči žene koja ne skida pogled sa mene. Sve vreme me gleda s gađenjem, odmahuje glavom misleći da će me time naterati da se pokrijem - napisala je ova majka.

Ashley Kaidel Foto: Facebook/Ashley Kaidel

Prema njenim rečima, nekim majkama je prijatnije da doje tako što prekriju grudi i ističe da postoje majke koje ne žele da ih prekrivaju.

- Prvo i osnovno, mamama je zakonom dozvoljeno da doje na bilo koji način i bilo gde. Drugo, niko ne sme da vam stvara osećaj stida i neprijatnosti samo zato što dojite svoje dete. Grudi pre svega imaju svrhu da nahrane jedno malo biće - nastavila je Ešli.

Kako kaže, sebično je stavljati sebe i svoje mišljenje kao odrasle osobe ispred potrebe bebe koja nije ni svesna sveta oko nje.

- Nepravedno je tražiti od majke da se udalji sa bebom samo zato što je vama neprijatno. Nije lepo da dojilji kažete da se sakrije i skloni. Zar nije lakše da okrenete glavu i ne gledate? To je mnogo jednostavnije, a i nikoga ne ugrožavate - poručuje ona.

Ešli na kraju svoje ispovesti pruža podršku svim ženama i apeluje da se oslobode i svojoj bebi daju hranu gde god se zadese.

- Shvatam zašto ljudi tako gledaju u žene koje doje, jer, zaboga, dojenje nije u trendu. Nadam se da žene neće podilaziti nekim strancima i nebitnim ljudima i uskraćivati hranu detetu, jer je ono uvek na prvom mestu - zaključila je Ešli.

Njena objavila je ubrzo postala viralna, a ova situacija se, po svemu sudeći, prepričava i dan-danas.

- Slična situacija se meni dogodila i odmah sam se setila tebe. Ženi koja me je gledala popreko sam rekla: "Pokušaj ti da jedeš sa maramom preko glave", a ona je odmah skrenula pogled - napisala je jedna žena, a druga je dodala:

- Oni su sigurno kao bebe jeli na kašiku. Gluposti, bebe ne smeju da trpe i čekaju. Podrška za sve mame.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Soklen

    23. decembar 2021 | 11:56

    Dobro je da je virealan ja taman pomislio da je poslala moćnu poruku😂😂😂

  • Kole

    24. decembar 2021 | 11:20

    To su samo Romkinje ranije radile po parkovima!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA