≫ 

Mama kćerki koja je u invalidskim kolicima prilagodila igračke: "Tako gradimo samopouzdanje"

- Da li ste znali da zajednica osoba sa invaliditetom čini 25 odsto svetske populacije? Kada to shvatite, onda ćete znati koliko je važno brinuti o njima i normalizovati invalidnost - rekla je ova mama

  • 1
The Lackey Fam Foto: Instagram/stronglikestella

"U redu je biti nesavršen", rečenica koju Samanta Lakij svakog dana ponavlja svojoj kćerki Steli u nadi da će joj pomoći da izgradi samopouzdanje i samopoštovanje. 

Naime, Stela je rođena sa spinalnom mišićnom atrofijom, zbog čega veći deo vremena provodi u invalidskim kolicima.

Prema Samantinim rečima, samopouzdanje dece koja su rođena sa nekom vrstom invaliditeta je veoma malo, ali postoji mogućnost da se na njemu radi.

- Kupila sam joj barbiku koja je takođe u invalidskim kolicima i mogla sam da primetim koliko je to pozitivno uticalo na njeno samopoštovanje - rekla je ova mama.

Za novogodišnje praznike, Samanta je odlučila da Steli kupi vilenjaka Bena, koji baš kao i ona ima invalidska kolica.

- Žalosno je što mi roditelji moramo sami da pravimo kolica za igračke ili da ih naručimo. Ne razumem zašto se ljudi ponašaju kao da deca sa invaliditetom ne postoje - razočarano je rekla Stela.

Ali, jedan osmeh je učinio da Samantina nervoza prođe za tren. Koliko je Stela oduševljena poklonom govori i činjenica da Bena zove "brat blizanac", jer imaju kolica, za koja se mama Samanta potrudila da budu u istoj boji.

- Da li ste znali da zajednica osoba sa invaliditetom čini 25 odsto svetske populacije? Kada to shvatite, onda ćete znati koliko je važno brinuti o njima i normalizovati invalidnost.

Pričajte s njima, družite se, borite se za njihova prava i pomozite im da budu mentalno zdravi - zaključila je Samanta.

Video: Andrea Mudrić je 6 godina provela u kolicima: Posle operacije uspela je da ustane iz njih

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA