≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kao iz filma "Sam u kući": Roditelji namerno ostavili sina (11) samog na 5 nedelja

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kada su se konačno vratili kući, uhapšeni su pod optužbom da su zanemarili dete

  • 0
Macaulay Culkin Makoli Kalkin, Sam u Kući 2 dete dečak Foto: Profimedia/Supplied by LMK/IPA, Shutterstock/ilustracija

U Arizoni se u stvarnosti dogodila verzija filma "Sam u kući", ali u znatno lošijim okolnostima. Naime, dečak (11) ostavljen je sam namerno i na mnogo duže vreme.

Prema saopštenju kancelarije šerifa okruga Kočiz, dečakovi roditelji, 34-godišnja majka i 40-godišnji otac ostavili su sina samog i otišli na gotovo pet sedmica.

Zamenici u šerifovoj kancelariji zamoljeni su da izvrše proveru u porodičnoj kući. Kako je navedeno u saopštenju za javnost, slučaj je prijavio poznanik porodice koji je ostao anoniman, a koji ih je upozorio na mogućnost da je maloletno dete ostavljeno samo kod kuće na neutvrđen vremenski period.

Posle provere zamenici su uspostavili kontakt s 11-godišnjim dečakom koji je živeo u kući. Prema izveštaju policije, dečak je otkrio da je njegova majka napustila kuću neposredno pre Dana zahvalnosti, još krajem novembra, a da je otac otišao takođe ubrzo posle tog praznika.

Dete je bilo samo sve dok nije uspostavljen kontakt sa zamenicima šerifa. Dečak je naznačio da mu je sve vreme bila dostupna smrznuta hrana i da nije išao u školu najmanje prethodne dve sedmice, saopštili su iz policije.

Pokušaji lokalnih vlasti da kontaktiraju dečakove roditelje i druge članove porodice bili su bezuspešni, kako su rekli šerifovi zamenici.

Zbog toga je dečak predat službi za zaštitu dece. Vlasti nisu otkrile gde su roditelji deteta otišli dok su bili odsutni, ni zašto su od kuće otišli bez dečaka.

Kada su se dečakovi roditelji 29. decembra konačno vratili kući, uhapšeni su i su i optuženi za zanemarivanje deteta. Iako zakon Arizone ne određuje starosnu dob u kojoj dete može biti ostavljeno samo, Odeljenje za sigurnost dece Arizone istražuje izveštaje o zanemarivanju, uključujući propust roditelja da osiguraju nadzor, čime je dete zapravo dovedeno u nerazuman rizik od povrede i drugih neprijatnosti.

Video: (Ne) Moguća misija: On je malac profesionalac, u dva pokreta se popeo na sudoperu pa ušao u nju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA