≫ 

Majka zažalila što ima kćerku, požalila se na internetu: "Nisam sigurna ni da je volim"

U svom postu je objasnila da je njena kćerka dete sa poteškoćama u učenju, što njeno odgajanje čini još izazovnijim

  • 6
Majka, ćerka, dete, plač, bes, ljutnja, razmaženo Foto: Shutterstock

Većina roditelja će se biti saglasna da postoje određeni tabui kada je u pitanju ova uloga. Bilo da je reč o tome da imaju omiljeno dete ili da se nekada toliko osećaju preopterećeno, da bi najradije negde pobegli sami na par dana.

Ali jedna mama iznela je tvrdnju koja je sve zaprepastila, ona se, tvrdi, toliko kaje što ima dete, da više nije sigurna ni da li oseća ljubav prema njoj.

Anonimna žena je u okviru jedne Fejsbuk grupe, posvećene roditeljima koji su zažalili jer imaju decu, podelila svoja osećanja u vezi sa svojom situacijom.

- Žalim što imam dete i što sam majka. Od drugih roditelja, čak i od svoje majke stalno slušam o tome kako bi se uradili isto, da ne žale ni začim. Ipak, kada bih imala šansu da vratim vreme, volela bih da nisam postala majka - ispričala je ona i dodala:

- Volim svoju kćerku, ali trenutno osećam da tako mora da bude, inače će ona odrasti sa nekim poremećajem ličnosti.

Kako kaže, njeni prijatelji su pokušali da je uvere da je dobra majka, ali ona oseća da je sve suprotno od toga.

- Postajem nervozna kada čujem od prijatelja da sam dobra majka, jer ona ne vidi koliko loša umem da budem prema svom detetu. Teško je odgajati dete kada ste "loša majka" jer svoje dete terate da pokupi igračke za sobom, očisti svoju sobu, budući da njen otac ne pomaže u kućnim poslovi, a očigledno je da je tu naviku usvojila od njega - napisala je ova žena i dodala:

- Jednostavno se osećam preopterećeno. Da li ja svoju kćerku volim uopšte? Zaista ne znam.

U svom postu je objasnila da je njena kćerka dete sa poteškoćama u učenju, što njeno odgajanje čini još izazovnijim.

Ostali članovi grupe su uputili poruke podrške ovoj mami, ohrabrujući je da ne bude tako stroga prema sebi.

- Žao mi je što se toliko loše osećaš. Mora da je veoma teško - napisala je jedna osoba.

- Sve mi se ponekada osećamo kao loše majke ili da nešto ne radimo dovoljno dobro, ali sigurna sam da sve dajemo najbolje od sebe - dodala je druga.

- Nisi loš roditelj, jer pokušavaš i daješ sve od sebe, iako to veoma loše utiče na tebe. Meni se čini da je u ovoj porodici loš roditelj tata - zaključila je treća.

Video: Majka i ćerka dele istog muškarca: U videu otkrile kako čine muža srećnim, pa šokirale javnost

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ја

    5. februar 2022 | 17:48

    Ова жена је искрена јер се слично осећа велики број жена,а о томе не причају као она.То што се подразумева да мајка воли своје дете,не значи да јој не пада тешко одгајање.На крају,не знаш шта рамаш и да ли ћеш с оним што си родио наћи зајднички језик.Добићу сто минуса ако се ово објави,али тако је ко је имало искрен.

  • Гаврило

    5. februar 2022 | 17:18

    Још једна размажена,без радне навике у младости и први брак па обавезе и ПУЦА!

  • MaraNS

    5. februar 2022 | 22:59

    Veliki broj roditelja se pita da li radi pravu stvar, jesam li preterala-o…? Pre svega mora se shvatiti da se dete radja kao individua. Skroz mi je u redu da dete sakupi igračke, vremenom učestvuje u svemu… Socijalizacija. Mora da ima svest o sebi, okolini. Biti iskren sa detetom od malih nogu. Treba mu dozvoliti da iskaže svoje emocije, da može sve što ga muči podeli sa mamom, tatom… I naravno ne lečiti komplekse. Mislim da je danas teže odgajati decu nego ranije. Mnoge stvari su otišle dodjavola.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA