Samohranoj majci preti zatvor: Ostavila kćerku ometenu u razvoju da čuva braću i sestre

Stvari su došle do izražaja kada se jedan od mališana, odnosno četvorogodišnji dečak, Tadej, iskrao iz kuće

  • 4

Melisa Henderson iz Džordžije je samohrana majka petoro dece kojoj preti zatvorska kazna. Ona je optužena za nesmotreno ponašanje nakon što je ostavila svoju 14-godišnju kćerku Linli da brine o mlađim sestrama i braći.

Inače, Linli je dete sa specijalnim potrebama i boluje od poremećaja pažnje. Odluku su neki nazvali neodgovornom, dok drugi tvrde da su to jednostavno postupci očajne majke ili možda nedostatak socijalnih usluga u zajednici...

Stvari su došle do izražaja kada se jedan od mališana, odnosno četvorogodišnji dečak, Tadej, iskrao iz kuće, pošto je ugledao svog prijatelja napolju.

Linlej je primetila da joj je mlađi brat nestao i prema rečima porodice, u roku od 10-15 minuta pronašla ga je u kući njegovog prijatelja.

U međuvremenu, komšinica je, videvši Tadeja samog na ulici, već pozvala policiju, a Hendersonova je uhapšena pred njenom decom, dve nedelje kasnije. 

Advokat tvrdi da optužba nije u skladu sa ustavom

Ukoliko bude proglašena krivom, Hendersonovoj preti maksimalna kazna od godinu dana zatvora i novčana kazna od 900 evra.

Policajac je u svom izvještaju o hapšenju napisao da je Tadej bio izložen velikoj opasnosti, uključujući otmicu ili gaženje automobilom.

Majci su stavljene lisice na ruke i ona je uhapšena pred svojm decom.

- Skoro da ne mogu da pronađen reči koliko sam se bedno osećala zbog toga, da zaista osećam u dnu srca da je, ako sam išta, to dobra majka i sve što radim, radim za svoju decu. Ne mogu da shvatim da se išlo do te mere, da mi stavljaju lisice pred njima - rekla je Melisa.

Krivični postupak traje dve godine, jer njen advokat David DeLugas tvrdi da je optužba protiv ustava i traži da se ona odbaci.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA