≫ 

"Onaj koji je vredan kao zlato": Andrija Milošević sinu dao popularno staroslovensko ime

Andrija i njegova izabranica Aleksandra su duži vremenski krili od javnosti da čekaju naslednika

  • 0
Andrija Milošević i Sandra Tomić Foto: ATA Images

Glumački par Andrija Miloševič i Aleksandra Tomić postali su roditelji, a glumica je na svet donela dečaka.

Kako pišu domaći mediji, Aleksandra se odlučila na carski rez, a dečak je težak tri kile i 300 grama.

Andrija i njegova izabranica Aleksandra su duži vremenski krili od javnosti da čekaju naslednika, a nedavno su otkrili pol deteta i ime koje su izabrali.

- Nismo krili pol bebe ni u jednom trenutku, samo nismo imali ni želju ni potrebu da izveštavamo javnost o svim detaljima.

Čekamo sina, Relju. Ime mu je dao jedan od mojih najboljih drugova, Stevan, s kojim sam krenula u prvi razred osnovne škole još 1990. godine i dan-danas smo nerazdvojni, pa je onda i ime koje je on dao našem sinu još lepše - ispričala je nedavno Aleksandra za "Story". Andrija je tada otkrio da se raduje sinu, ali da bi voleo i ćerku.

Značenje imena Relja

Ime Relja je muško lično ime koje se ubraja u tradicionalna i staro-slovenska imena, te je u našoj zemlji od davnina poznato i često se daje muškoj deci. 

Vrlo malo ima istorijskih podataka od kada datira ovo ime među Srbima, ali se pretpostavlja da je izuzetno staro. Postoji pisani izvor iz 13. veka koji potvrđuje postojanje starog slavenosrpskog imena Hrebljan, za koje se pretpostavlja da je preteča muškog imena Relja.

Pretpostavljeno "preneseno" značenje muškog imena Relja je: onaj koji hrli prema nečemu, onaj koji je vredan kao zlato, osoba koja je u svojoj iskrenosti i poštenju često naivna i brzopleta, onaj ko je pun energije i žara...

Relja se u Srbiji koristi gotovo isključivo kao lično muško ime, dok se u Hrvatskoj i još nekim slovenskim zemljama sreće i u formi prezimena.

Video: Koji je najgluplji vic Andrije Miloševića? Kompilacija šala koje sam izmišlja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA