"Tražimo najukusniji praznični recept!" konkurs: Verica Poznanović - Lisnato testo i duvan čvarci (FOTO)

Pokaži svoje kulinarsko umeće, koje će te s Zlatiborcem odvesti na Zlatibor!

  • 0
Foto: Verica Poznanović

Sastojci:

- 500g lisnatog testa,

- 200g sira i

- 150 grama Zlatiborac duvan čvaraka.

Priprema:

Prethodno odleđeno lisnato testo oklagijom razvijte na površini koju ste prethodno posuli brašnom.

Testo isecite na kvadrate, približno istih dimenzija (od dve table lisnatog testa dobija se 32 kvadrata).

Kvadratiće testa stavljajte u male kalupe za projice, malo oblikujte prstima, izmešajte sir i čvarke i punite testo sa jednom kafenom kašičicom fila.

Pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni 15-20 minuta (dok ne porumene) na 200 stepeni.

Gotove ružice ukrasite duvan čvarcima.

Želiš da osvojiš vikend za dvoje na Zlatiboru? Prijavi se na konkurs “Tražimo najukusniji praznični recept!”

Praznična euforija je uveliko počela. Glavni sastojak svakog praznika je lepa trpeza sa ukusnim đakonijama. Tim povodom Zlatiborac i Telegraf te pozivaju da i ti učestvuješ u nagradnom konkursu pod nazivom Tražimo najukusniji praznični recept!” i podeliš sa nama svoju kulinarsku tajnu. Najvrednije i najvičnije od vas ćemo obradovati putovanjem na Zlatibor i pokloniti im omiljene proizvode.

Pokaži svoje kulinarsko umeće, koje će te s Zlatiborcem odvesti na Zlatibor!

Pošalji nam fotografiju, recept sa Zlatiborac proizvodom i komentar zašto je baš tvoj recept zaslužio titulu najboljeg jela za prazničnu trpezu na mejl: posaljirecept@telegraf.rs a mi ćemo ih objaviti na našem portalu. Najkreativniji recept i komentar po oceni našeg žirija osvajaju vikend na Zlatiboru za dve osobe a dva drugoplasirana ukusan paket Zlatiborac proizvoda.

Konkurs je otvoren do 15.01.2019. do 23:59. a pobednike ćemo proglasiti 21.01.2019.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA