"Tražimo najukusniji praznični recept!" konkurs: Jelena Peković - Rolat sa Zlatiborac mortadelom (FOTO)

Pokaži svoje kulinarsko umeće, koje će te s Zlatiborcem odvesti na Zlatibor!

  • 0
Foto: Jelena Peković

Sastojci:

Za koru:

- 6 jaja

- 6 kašika brašna

- 1 prašak za pecivo

- 1 kašika ulja

- Pola kašičice soli

Za fil:

- 250 gr krem sira tipa “ala kajmak“

- 1 kisela pavlaka

- 100 gr Zlatiborac mortadele

- 2 kuvana jaja

- 4-5 kisela krastavčića

- 100 gr kačkavalja

- So,biber

Priprema:

Može se pripremati na bezbroj načina i isto toliko ukusa, ali kore su uvek iste - boje zlata.

Šest  belanaca umutiti u čvrst šnit, pa u to dodati žumanca. Dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo, kašiku ulja i so. Veliki pleh od rerne obložiti papirom za pečenje i rasporediti masu. Peći u zagrejanoj rerni na 200 nekih 25 minuta dok nedobije boju po kom je rolat dobio ime.

Pečeni rolat uviti u vlažnu krpu i ostaviti ga da stoji dok se ne ohladi.

Za fil, dva jaja skuvati i izrendati, krastavčiće iseckati, krem sir i pavlaku pomešati i začiniti po želji, pa podeliti na tri dela.

Otvoriti ohlađenu koru i premazati sa jednim delom fila pa uredno rasporediti što tanje šnite prelepe Zlatiborac mortadele. Naneti preko drugi deo fila, posuti sitno seckanim krastavčićima i rendanim jajima.

Pažljivo sve to ponovo zarolati, premazati ostatkom fila od pavlake i krem sira, narendati preko kačkavalj, ukrasiti maslinama, pršunom, krastavčićima po želji i dobro rashladiti.

Iseći na tanke šnite neki tren pre nego što će se jesti.

Vreme pripreme: 60 minuta

Foto: Jelena Peković

Želiš da osvojiš vikend za dvoje na Zlatiboru? Prijavi se na konkurs “Tražimo najukusniji praznični recept!”

Praznična euforija je uveliko počela. Glavni sastojak svakog praznika je lepa trpeza sa ukusnim đakonijama. Tim povodom Zlatiborac i Telegraf te pozivaju da i ti učestvuješ u nagradnom konkursu pod nazivom Tražimo najukusniji praznični recept!” i podeliš sa nama svoju kulinarsku tajnu. Najvrednije i najvičnije od vas ćemo obradovati putovanjem na Zlatibor i pokloniti im omiljene proizvode.

Pokaži svoje kulinarsko umeće, koje će te s Zlatiborcem odvesti na Zlatibor!

Pošalji nam fotografiju, recept sa Zlatiborac proizvodom i komentar zašto je baš tvoj recept zaslužio titulu najboljeg jela za prazničnu trpezu na mejl: posaljirecept@telegraf.rs a mi ćemo ih objaviti na našem portalu. Najkreativniji recept i komentar po oceni našeg žirija osvajaju vikend na Zlatiboru za dve osobe a dva drugoplasirana ukusan paket Zlatiborac proizvoda.

Konkurs je otvoren do 15.01.2019. do 23:59. a pobednike ćemo proglasiti 21.01.2019.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA