"Tražimo najukusniji praznični recept!" konkurs: Marija Aleksić - Majina slana torta (FOTO)

Pokaži svoje kulinarsko umeće, koje će te s Zlatiborcem odvesti na Zlatibor!

  • 0

Sastojci:

- 8 jaja

- 2 čaše kisele pavlake (2 ∙ 180 g)

- krem sir 300 g

- 4 kisela krastavčića

- majonez 100-150 g

- 1 kesica mariniranih šampinjona

- kačkavalj 150 g

- Zlatiborac stišnjena šunka – delikates (150 g seckana i 200 g listovi)

- spanać u briketima 250 g (ili 1 kg skuvati i sitno iseckati-dobija se 250g)

Foto: Marija Aleksić

Priprema:

I kora: - Umutiti 4 belanke čvrsto. Dodati 250 g spanaća i sjediniti.Posebno umutiti 4 žumanke sa kašikom pavlake. Dodati malo soli i 4 kašike brašna. Sve sjediniti i peći dok ne porumeni na 170° u plehu ( 38 ∙ 28 cm) obloženim papirom za pečenje.

II kora: - Ista kao prva, samo bez spanaća.

Obe kore podeliti na pola i dobiti 4 kore.

Foto: Marija Aleksić

Filovati:

I – zelena kora – premazati je sa 100 g krem sira izmešanim sa rendanim i isceđenim krastavčićima (4-5 komada).

II – žuta kora – premazati je sa 100-150 g majoneza izmešanim sa 150 g sitno seckane Zlatiborac stišnjene šunke.

III – zelena kora – premazati je sa 100 g krem sira, poređati 200 g listove  Zlatiborac stišnjene šunke i preko premazati sa 100 g krem sira.

IV – žuta kora – premazati sa 1 čašom pavlake izmešanom sa sitno seckanim mariniranim šampinjonima (1 kesica).

Okolo premazati pavlakom, a odozgo narendati kačkavalj 150 g.

Prekriti samolepljivom folijom, da se ne suši kačkavalj.

Foto: Marija Aleksić

Želiš da osvojiš vikend za dvoje na Zlatiboru? Prijavi se na konkurs “Tražimo najukusniji praznični recept!”

Praznična euforija je uveliko počela. Glavni sastojak svakog praznika je lepa trpeza sa ukusnim đakonijama. Tim povodom Zlatiborac i Telegraf te pozivaju da i ti učestvuješ u nagradnom konkursu pod nazivom Tražimo najukusniji praznični recept!” i podeliš sa nama svoju kulinarsku tajnu. Najvrednije i najvičnije od vas ćemo obradovati putovanjem na Zlatibor i pokloniti im omiljene proizvode.

Pokaži svoje kulinarsko umeće, koje će te s Zlatiborcem odvesti na Zlatibor!

Pošalji nam fotografiju, recept sa Zlatiborac proizvodom i komentar zašto je baš tvoj recept zaslužio titulu najboljeg jela za prazničnu trpezu na mejl: posaljirecept@telegraf.rs a mi ćemo ih objaviti na našem portalu. Najkreativniji recept i komentar po oceni našeg žirija osvajaju vikend na Zlatiboru za dve osobe a dva drugoplasirana ukusan paket Zlatiborac proizvoda.

Konkurs je otvoren do 15.01.2019. do 23:59. a pobednike ćemo proglasiti 21.01.2019.

(Telegraf.rs)Z

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA