"Tražimo najukusniji praznični recept!" konkurs: Bokić Slađana - Praznični mini hamburgeri (FOTO)

Pokaži svoje kulinarsko umeće, koje će te s Zlatiborcem odvesti na Zlatibor!

  • 0

Vreme pripreme: 90 minuta

Sastojci:   

- 200 ml mleka

- 100 ml vode

- 60 gr putera

- 500 gr brašna

- 1 kesica suvog kvasca

- 2 kašike šećera

- 1 ½ kašikica soli

- 2 jajeta

- Susam za posipanje

 Za punjenje:

- 150 gr Zlatiborac izletničke salame

- 100 gr tost topi sira

- 250 gr krem sira

- Nekoliko listova zelene salate

Priprema:

Foto: Bokić Slađana

U šerpicu zagrejte mleko, vodu i puter, tek toliko da se puter otopi.

Pomešajte 100 gr brašna, kvasac, šećer i so, jedno jaje i zagrejanu mešavinu sa mlekom. Postepeno dodajte preostalo brašno tako da dobijete meko, glatko testo.

Foto: Bokić Slađana

Ostavite da odstoji 45 minuta da nadođe. Od testa pravite kuglice veličine oraha (možda malo manje) i ređajte u pleh od rerne obložen papirom za pečenje.

Premažite umućenim jajetom, posolite i pospite prethodno isprženim susamom i semenkama suncokreta.

Foto: Bokić Slađana

Ostavite da odstoji još 30 minuta u plehu a zatim pecite u prethodno zagrejanoj rerni  na 200 stepeni oko 15 minuta.

Kada su zemičke pečene svaku presecite na pola, premažite krem sirom, od gore stavite po kolut izletničke salame, parče sira i po list zelene salate.

Foto: Bokić Slađana

Po želji možete staviti i malo kečapa ili kolutove cherry paradajza.

Foto: Bokić Slađana

Želiš da osvojiš vikend za dvoje na Zlatiboru? Prijavi se na konkurs “Tražimo najukusniji praznični recept!”

Praznična euforija je uveliko počela. Glavni sastojak svakog praznika je lepa trpeza sa ukusnim đakonijama. Tim povodom Zlatiborac i Telegraf te pozivaju da i ti učestvuješ u nagradnom konkursu pod nazivom Tražimo najukusniji praznični recept!” i podeliš sa nama svoju kulinarsku tajnu. Najvrednije i najvičnije od vas ćemo obradovati putovanjem na Zlatibor i pokloniti im omiljene proizvode.

Pokaži svoje kulinarsko umeće, koje će te s Zlatiborcem odvesti na Zlatibor!

Pošalji nam fotografiju, recept sa Zlatiborac proizvodom i komentar zašto je baš tvoj recept zaslužio titulu najboljeg jela za prazničnu trpezu na mejl: posaljirecept@telegraf.rs a mi ćemo ih objaviti na našem portalu. Najkreativniji recept i komentar po oceni našeg žirija osvajaju vikend na Zlatiboru za dve osobe a dva drugoplasirana ukusan paket Zlatiborac proizvoda.

Konkurs je otvoren do 15.01.2019. do 23:59. a pobednike ćemo proglasiti 21.01.2019.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA