"Tražimo najukusniji praznični recept!" konkurs: Danijela Tošić - Zlatiborski bomboni (FOTO)

Pokaži svoje kulinarsko umeće, koje će te s Zlatiborcem odvesti na Zlatibor!

  • 0

Sastojci:

Potrebne namirnice za 4 osobe:

- Mleveno meso (junetina) 0,5kg

- Slanina Zlatiborac 0,1kg

- Sir edamer 0,1kg

- Crveni luk 0,1kg

- Beli luk 0,02kg

- Mast 0,1 kg

- Krompir 0,6 kg

- Kajmak 0,2 kg

- Ajvar (po želji ljuti) 0,1 kg

- So, biber

Priprema:

Crveni i beli luk oguliti i iseckati što sitnije. Luk prepržiti na malo masnoće, da omekani.

U mleveno meso dodati so, biber i prženi crveni i beli luk. Masu dobro izmešati da se začini i luk sjedine u mesu.

Sir edamer iseckati na kockice 1*1 cm, od mesa napraviti manje loptice i svaku napuniti sa sirom.

Loptice dobro oblikovati, da sir prilikom prženja mesa ne iscuri.

U tavi zagrijati masnoću i prepržti mesne loptice sa svih strana. Ostaviti da se malo prohladi i zatim umotati u zlatiborac slaninu.

Poželjno je koristiti duže lespirice slanine da bi se na vrhu slanina umotala kao papir od bombona (ukoliko je potrebno slaninu pričvrstiti čačkalicom).

Tako umotane mesne bombone staviti u pleh i peći u rerni na 200*C oko 10 minuta.

Zatim između bombona dodati kajmak i ajvar, te staviti u rernu još 5 minuta da se kajmak otopi i napravi sos (od kajmaka i ajvara).

Krompir kuvan u ljusci iseći na pola, začiniti i prepržiti na masti da porumeni.

Servirati kao prilog uz Zlatiborske bombone. Prijatno.

Foto: Danijela Tošić

Želiš da osvojiš vikend za dvoje na Zlatiboru? Prijavi se na konkurs “Tražimo najukusniji praznični recept!”

Praznična euforija je uveliko počela. Glavni sastojak svakog praznika je lepa trpeza sa ukusnim đakonijama. Tim povodom Zlatiborac i Telegraf te pozivaju da i ti učestvuješ u nagradnom konkursu pod nazivom Tražimo najukusniji praznični recept!” i podeliš sa nama svoju kulinarsku tajnu. Najvrednije i najvičnije od vas ćemo obradovati putovanjem na Zlatibor i pokloniti im omiljene proizvode.

Pokaži svoje kulinarsko umeće, koje će te s Zlatiborcem odvesti na Zlatibor!

Pošalji nam fotografiju, recept sa Zlatiborac proizvodom i komentar zašto je baš tvoj recept zaslužio titulu najboljeg jela za prazničnu trpezu na mejl: posaljirecept@telegraf.rs a mi ćemo ih objaviti na našem portalu. Najkreativniji recept i komentar po oceni našeg žirija osvajaju vikend na Zlatiboru za dve osobe a dva drugoplasirana ukusan paket Zlatiborac proizvoda.

Konkurs je otvoren do 15.01.2019. do 23:59. a pobednike ćemo proglasiti 21.01.2019.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA